Култов Стойкович: Може да спестим някой динар, ако пътуваме с автобуса в тази съседска група


Култов Стойкович: Може да спестим някой динар, ако пътуваме с автобуса в тази съседска група
Снимка: Getty Images/Guliver

1782 0

Селекционерът на сръбския национален отбор по футбол - Драган Стойкович-Пикси, коментира шеговито квалификационния жребий за Европейското първенство през 2024 г. Той използва момента да подчертае, че е приятел с Кръстаич и Савичевич, но и се пошегува, че селекцията може да пътува с автобус, предвид, че групата е главно от балкански отбори.

"Казах и преди, че който и да е съперникът, ние имаме свои цели. Разбира се, много отворена, съседска група. Можем да вземем автобуса, за да спестим няколко динара, а не да пътуваме със самолет. Имаме време да анализираме. Не се интересувам от опоненти. Разбира се, че трябва да имаме информация за тях. Жребият приключи, имаме достатъчно време да изпроводим всички отбори”, обясни Стойкович за "Арена Спорт", предава B92.net.

"Видях се с много хора. Дейо Савичевич, Кръстаич. Всички сме приятели. Ще се срещнем в ролята на противници. Но всичко е футбол", добави специалистът.

 Западната ни съседка обаче е в много удобна позиция, след като си осигури бараж от Лигата на нациите и по този начин не би било проблем, ако не спечели квалификационната група за Евро 2024.

"Не мисля за баража. Целта ни е да отидем в Германия през 2024 г. Не мислим за трето място и плейофи. Ще направим всичко, за да бъде Сърбия на Европейското първенство след 24 години пауза. Ще бъде важно как ще запомчнем и как ще играем. Ако не печелиш точки, няма как да е лесна групата. Отворена битка за първото място очаквам", обясни Стойкович.

Вижте пълната група, в който участие взима и Сърбия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички