"Златна топка кога?": Митрович направи на пух и прах голови рекорди на Роналдо и Меси


"Златна топка кога?": Митрович направи на пух и прах голови рекорди на Роналдо и Меси
Снимка: Getty Images

26406 0

Сръбският нападател Александър Митрович определено е една от големите сензации през новия сезон. Голмайсторът на английския Фулъм е втори по голове във Висшата лига с шест попадения, но доброто му представяне се пренесе и на национално ниво.

След като отбеляза фамозен хеттрик срещу Швеция, Александър Митрович вкара още един гол и в решаващия двубой срещу Норвегия, за да помогне на Сърбия да влезе в Лига А на Лигата на нациите. Сръбският тим навди Холанд и компания с 2:0, а другото попадение бе дело на Душан Влахович.

След силното си представяне Александър Митрович стигна кота 50 по голове за националния отбор. Любопитното е, че Митрович вкара 50 гола в рамките на само 76 мача, което е значително по-бързо от двете големи суперзвезди на световния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Роналдо вкара 50-ия си гол след 114 мача за Португалия, докато Меси стигна до 50 попадения едва в 107-ия си мач с Аржентина. Митрович вкара 50 гола с 31 мача по-малко от седемкратния носител на "Златната топка", а в социалните мрежи вече коментират, че сърбинът също заслужава най-високото индивидуално отличие.

По време на Евро 2020 Александър Митрович се изгаври с Роналдо, като се появи по бельо на стадиона (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички