Цифрите говорят: Как се справя България срещу съперниците си за квалификациите за Евро 2024?


Цифрите говорят: Как се справя България срещу съперниците си за квалификациите за Евро 2024?
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

4511 0

Българският национален отбор по футбол разбра своите съперници за квалификациите за Евро 2024 в Германия. Жребият във Франкфурт днес (9 октомври) отреди място на България в Група "G" редом с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

Националният ни отбор се е изправял неведнъж срещу тези нации. В настоящият материал ще ви припомним какви е статистиката на нашите "лъвове" срещу тези съперници.

Определено най-трудното препятствие в тази група е Унгария. България е имала цели 12 срещи срещу унгарците. Статистика обаче не е никак добра. Допускнли сме цели 8 загуби от "маджарите" през години, на сметката си имаме едва 2 победи и още 2 равенства срещу съперника. Най-скорошния мач бе през 2020 година, а тогава "лъвовете" загубиха с 1:3.

32, 980 000 000 И ОРБАН, ИЛИ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЪЛГАРСКИЯ И УНГАРСКИЯ ФУТБОЛ

Предстои да разберем дали сръбския наставник на националния ни отбор - Младен Кръстаич, ще бъде приветстван или освиркван в своята страна. Срещали сме се 4 пъти с нашите съседи на професионалната сцена, а всички срещи са били приятелски. За съжаление статистиката отново не е в наша полза. Сърбите са с две победи, ние с една, като има и едно нулево равенство. Все още си спомняме за онази ужасяваща загуба с 6:1 през есента на 2008 година.

Статистиката с Черна гора е доста равностойна. В 6 мача доминират равенствата, които са 4, ние можем да се похвалим с една победа над този противник, както и те.

Най-успешни сме срещу Литва. Срещу този съперник имаме 3 сблъсъка, от които сме спечелили два, те пък могат да се похвалят с победата си над нас преди година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как изглеждат всички групи в квалификациите за Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички