Кръстаич: Очаква се класиране за Евро 2024, но първо трябва да се запазим в Лигата на нациите


Кръстаич: Очаква се класиране за Евро 2024, но първо трябва да се запазим в Лигата на нациите
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2671 0

Новият селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич даде подробно интервю за Българската национална телевизия. Той бе официално представен преди едва няколко седмици, а вече изгледа доста срещи на родните тимове. За последно бе забелязан на двубоя между ЦСКА 1948 и Ботев Враца.

Ето какво сподели сърбинът:

"Със сигурност, когато става въпрос за треньори, решенията се вземат от президентите на клубове и шефовете на федерации. Съгласен съм, че положението на националния отбор на България не е добро, но ще направим всичко възможно да го подобрим. Що се отнася до мен и моят щаб 1-2 мача няма да бъдат достатъчни, за да подобрим всичко, което искаме. Вярваме, че БФС ще ни даде възможност да изложим нашите идеи.

Не само за националния отбор сега, а и за бъдещето му в перспектива. Със сигурност и на по-големи отбори се е случвало да не участват на големи първенства. Във вашия случай е от Европейското първенство през 2004 година. Нормално е да очакват от нас още следващата година да се класираме. От първостепенно значение обаче е, да си запазим мястото в Лигата на нациите.

Мачовете през септември и октомври трябва да ни помогнат да изградим гръбнака. Ще играем с Кипър приятелски мач като гост. За 20 ноември имаме 2-3 варианта, които обсъждаме. Уверявам ви, че когато сме тук или в Сърбия аз и моя щаб гледаме всички възможни играчи, които могат да попаднат в националния отбор".

Вижте какво каза специалистът относно Михайлов и Бербатов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички