Ивайло Чочев вкара четири гола и прати ЦСКА 1948 на върха в Първа лига


Ивайло Чочев вкара четири гола и прати ЦСКА 1948 на върха в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2708 0

ЦСКА 1948 спечели една от вечерните срещи в петия кръг от Първа лига. Възпитаниците на Любослав Пенев победиха Ботев Враца с 5:2 и се изкачиха временно на първата позиция в елитната надпревара. Те събраха общо 11 точки след 5 срещи, в които записаха 3 победи и 2 загуби.

Героите за "червените" в този мач са Ивайло Чочев и Георги Русев, като първият вкара цели четири попадения, а другият продължава силното си представяне от началото на сезона и също попадна сред голмайсторите.

Домакините бяха по-активните през цялото време и логично стигнаха до заслужен успех. Той бе постигнат пред погледа на новия селекционер Младен Кръстаич, като първото попадение, което видя в срещата, бе в 20-тата минута.

Енрике Рафаел намери Александър Колев в наказателното поле, който центрира Ивайло Чочев. Последният нямаше как да сгреши от близка дистанция и прати топката в противниковата врата.

Ситуацията бе гледана повече от две минути от ВАР за засада при изграждането на атаката, но се оказа, че такава няма и главният съдия Иво Андреев призна гола. Това бе трето попадение за българския национал от началото на сезона.

В 32-ата минута "червените" останаха с 10 души, след като Карлос Охене получи директен червен картон след удар с крак в гърдите на Чавдар Ивайлов. Решението бе взето след преглед на ВАР.  

Малко преди края на първата част дойде и второто попадение, дело на Георги Русев. Той пропусна малко по-рано, но този път разстреля Красимир Костов и удвои разликата.

Второто полувреме започна с нови атаки на домакините, които след четвърт час дадоха резултат. Първият голмайстор в срещата изпусна около 56-тата минута, но след три минути наказа противниковия страж. 

Три гола не стигаха за възпитаниците на Пенев и така бившият играч на ЦСКА и Палермо оформи своя хеттрик в 82-ата минута. Той засече с глава центриране от корнер и оформи своя хеттрик във вратата на Красимир Костов.

В следващите минути двата тима се развихриха и паднаха още голове в двете врати, като първо наред бяха гостите. Мартин Атанасов спечели дузпа за гостите, която бе реализирана от Браян Переа.

В добавеното време отново реализаторът за врачани се възползва от грешка в защитата на противника и заби своя втори гол в срещата. 

Само след няколко секунди и домакините получиха наказателен удар, тъй като Бастунов бе съборен в наказателното поле. Без изненада - Чочев оформи крайния резултат от бялата точка. 5:2!

В следващия кръг победителите гостуват на Арда, докато Ботев Враца приема новака Спартак Варна.

Вижте какво се случи в другата среща от днешния ден!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички