Само в SportLive! Петър Курдов жегна Мъри Стоилов и двете ЦСКА, коментира титлата на Лудогорец и отсече: Това е тотална катастрофа за българския футбол


Само в SportLive! Петър Курдов жегна Мъри Стоилов и двете ЦСКА, коментира титлата на Лудогорец и отсече: Това е тотална катастрофа за българския футбол
Снимка: Снимка: LAP.BG/ Колаж: SportLive.bg

21391 0

Лудогорец продължи тоталната си доминация в българския футбол. Разградчани триумфираха за 12-ти пореден път с шампионската титла, след като на финала на сезона спечелиха битката срещу ЦСКА.

SportLive.bg попита бившия нападател на Левски Петър Курдов дали „орлите“ заслужиха да продължат с хегемонията си. Той говори още за феърплея у нас и изрази мнение дали нивото на футбола ни се повиши.

Ето какво заяви Курдов пред медията ни:

- Г-н Курдов, Лудогорец заслужено ли стана шампион и през тази година с оглед на битката, която водеше до самия край с ЦСКА?

- Този въпрос може да се разгледа от няколко страни. На първо място трябва да се види в какво положение е българският футбол, защото там играят повече чужденци. Няма място за нашите българчета. Вече 12-а година поред се вижда, че Лудогорец доминира значително над другите отбори.

В крайна сметка този тим показа по-добри игри, поне според мен. Друг е въпросът, че всички се бият, особено ЦСКА за първото място. Направиха един добър шампионат.

Левски също се напъваха през сезона. Имаха добри игри с този световноизвестния треньор Станимир Стоилов. Не можаха да вземат неговия опит, за което аз лично много съжалявам. Той просто остави един отбор, който можеше да си играе така много години наред.

Ще обобщя, че българският футбол е на много ниско ниво. Нашите футболисти имат много големи претенции, но когато дойде възлов мач, се вижда, че нищо положително не се случва.

Лудогорец, който разполага с малко по-скъпоплатени играчи, които са и добре селектирани, триумфира с титлата за 12-а поредна година и я носи в Разград. Това е тотална катастрофа за българския футбол.

Но какво от това? Идва първият кръг от Шампионска лига или от другите евротурнири и всичко се превръща в „тотал щета“. Отборите отпадат и си оставаме пак на същото положение, което всъщност е и всяка година. Казаното от мен си губи смисъла, ако ме разбирате за какво точно говоря.

- ЦСКА сами ли са си виновни, че не успяха да детронират Лудогорец през този сезон или наистина имат право да търсят под вола теле?

- Кой да им е виновен? Ако Турицов беше вкарал дузпата, можеха да станат шампиони. Те се самоизядоха два отбора на ЦСКА. Има ли го това някъде другаде по света? И двата отбора са ЦСКА, и двата отбора носят червен екип, но вместо да се съберат и да направят един голям и силен отбор, виждаме какви са нещата между тях.

Ако ЦСКА си бяха били в този мач и Турицов беше вкарал дузпата, имаха шанс да се поздравят с титлата. Всичко е и въпрос на шанс, който те нямаха. Иначе ЦСКА също показаха добри игри.

В последното дерби се видя, че са по-добрият отбор от Левски. Заслужено стигнаха и до победата. Макар че за мен тази победа им беше подарена от нашия млад вратар.

- За финал – какво е мнението Ви за феърплея през сезона и забелязахте ли някакво надграждане в качеството на футбола?

- Нито има феърплей, нито има израстване на футбола ни. Попадна ми в публичното пространство едно изказване на президента на Марица Пловдив. Христо Христов е един случайно попаднал човек в българския футбол. Няма смисъл да преразказвам изказването му.

До подобни неща се стига, когато има случайно попаднали хора във футбола ни. Като цяло трудно се издържа един отбор. Да не говоря за „А“ групата. Виждате, че няколко отбора в Трета лига няма да започват участие. В „Б“ група работата е много, много трагична. Да не говоря за елита, където бяхме съпричастни на целия шампионат. Имаше някакви частични проблясъци.

Всеки в държавата говори за този феърплей. Любо Пенев имаше интересно изказване. Според мен той имаше нещо друго предвид за феърплея.

То не беше Благоевград, то не беше Ботев Враца, то не бяха куп мачове. За какъв феърплей изобщо говорим, за какви 5 лева в българския футбол?!

Аз никого не нападам, никого не визирам. Но хората трудно можеш да ги излъжеш. Неслучайно се говори, че всеки втори мач има някаква въпросителна.

Интересни изказвания прави моят приятел Венци Стефанов. Той единствен има топки, за да каже някои истини.

За феърплей в България трудно може са се говори. За качествен футбол пък още по-трудно.

Много им благодарим за хубавия шампионат! И през първия полусезон, и през втория ние по-възрастните футболни хора се научихме какво значи феърплей. Нагледахме се на качествен и хубав футбол. Благодаря им за това лично от мое име и от някои мои колеги! Пожелавам им приятно море на всички, които взеха участие в българския шампионат!

Виждате какво става по Европа – за какви мачове и финали става въпрос. Трудно може да се прави паралел. Разликата е оттук до небето и обратно. Драпахме със зъби и нокти да влезем в Европа, сега в Шенген, а утре не знам къде ще искаме да влезем, но пак сме си на последно място. За огромно съжаление!

Не искам да говоря и за юношите, защото често ходя да гледам мачове. Трагедията е страшна!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL: Курдов съсипа от критики играч на Левски и отсече: Освен Сираков или Раева да влязат вместо него

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL: Бивш нападател предупреди Левски за баража: Дано да не им е замирисало на море

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички