Само в SportLive: Георги Дерменджиев прогнозира кой ще спечели Купата на България и отсече: Да не влизаме в руслото на конспираторите


Само в SportLive: Георги Дерменджиев прогнозира кой ще спечели Купата на България и отсече: Да не влизаме в руслото на конспираторите
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

10199 0

Навръх Деня на българската просвета и култура ще се проведе финала за Купата на България. Трофеят ще си оспорват ЦСКА 1948 и Лудогорец. Тимът на треньора Тодор Янчев ще има възможност да спечели първа историческа купа за „червените“. Разградчани пък се борят за дубъл през този сезон.

SportLive.bg потърси за интервю бившия треньор на Лудогорец, Левски и националния отбор на България – Георги Дерменджиев. Той сподели мнението си и своята прогноза за финала, както и останалите теми в навечерието на сблъсъка за отличието. Любопитното е, че именно под негово ръководство Лудогорец загуби от Ботев Пловдив с 1:2 финала за Купата на България през 2017-а година.

Ето какво сподели опитният специалист пред медията ни:

-Г-н Дерменджиев, предстои финал за Купата на България между ЦСКА 1948 и Лудогорец, като сблъсъкът за трофея е исторически за съперника на разградчани. Какви са очакванията Ви?

- Финалът е труден за прогнозиране. Лудогорец притежава опита – печелили са Купата на България. ЦСКА 1948 пък за първи път ще играят на финал. Зависи какъв ще е психологическият момент при тях. Най-вероятно ще искат да се докажат и да спечелят трофея. Същото ще направят и Лудогорец.

- Може ли да се определи като фаворит някой от двата отбора с оглед и на факта, че все пак „орлите“ от Разград на практика са хегемон у нас, поне що се отнася за първенството?

- В едно такова дерби трудно може да се определи фаворита, но виждаме, че ЦСКА 1948 през тази година играят много добре, равномерно. Те печелят мачовете си. Лудогорец по същия начин вървят в първенството и са първи с точка пред ЦСКА и продължават битката до край на два фронта.

Аз лично мисля, че Лудогорец е по-опитният отбор.

-Според Вас кой от двата отбора ще бъде по-мотивиран за финала?

- Ще бъдат еднакво мотивирани. И двата отбора ще искат да го спечелят. Вече казах, че ЦСКА 1948 желаят да спечелят за първи път Купата на България, а Лудогорец  да се докаже и отново да завоюва трофея.

-През годините обаче се забелязва, че сякаш Лудогорец подценява този турнир като цяло, а в известна степен дори и финалите?

- Имало е такива моменти, но когато Лудогорец е играл финал вече си е осигурявал шампионската титла през сезона, водейки с немалко точки на върха в класирането. Сега обаче остават три мача в първенството, които също трябва да бъдат изиграни на високо ниво. Според мен те искат да направят дубъл.

-За първенството ЦСКА 1948 и разградчани не успяха да излъчат победител в двете си срещи през редовния сезон.

- Предстоящият мач за трофея ще бъде тактически и трябва да се видят уменията на играчите. Важно е каква ще бъде колективната тактика и как ще бъдат построени отборите. От това ще зависи крайният изход.

- Все пак каква е прогнозата Ви – кой ще триумфира с трофея?

- Пак ще кажа, че много трудно може да се прецени. Мотивацията в един такъв мач ще бъде много голяма. Аз все пак мисля, че Лудогорец ще спечели.

- Любителите на конспирациите в България казват, че ЦСКА 1948 ще спечели финала за Купата на България, а 4 дни по-късно ще загуби от Лудогорец мача за първенството?

- Нека да не влизаме в руслото на конспираторите. Нека да дойде мача и да го изиграят и оттам нататък ще видим какво ще се случи.

- Финалът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, а и двата отбора не се славят с многобройни агитки. Няма ли да бъде доста странно да играят спор за трофей на най-голямото съоръжение в България, но пред полупразни трибуни?

- Мястото за провеждане на финала е било определено преди доста време. Никой не е знаел кои отбори ще стигнат до него. Това няма никакво значение. На „Васил Левски“ са изиграни множество финали.

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Георги Дерменджиев проговори за треньорския пост в Ботев Пловдив и отсече: Новият стадион „Христо Ботев“ ще подобри и нивото на българския футбол

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички