Добромир Жечев: Равностойни сме на Унгария, Сърбия и Черна гора


Добромир Жечев: Равностойни сме на Унгария, Сърбия и Черна гора
Снимка: БГНЕС

1816 0

Една от големите фигури в българския национален отбор - Добромир Жечев, е оптимист за класирането ни на Евро 2024. Тимът ни се падна в една група със Сърбия, Черна гора, Унгария и Литва и бившият футболист смята, че след 20 г. пауза е време "лъвовете" да се класират на голям форум.

"Винаги има шанс. Според мен нашият отбор е равностоен на Унгария, Сърбия и Черна гора. Няма някаква кой знае каква голяма разлика. Моментното състояние на съставите ще бъде решаващо за класирането в групата", сподели той пред "България Днес".

"Разбира се, важен е подборът на играчите в националния тим. Нашият селекционер Младен Кръстаич познава отлично състава на Сърбия. Сигурен съм, че ще подходи професионално и ще открие техните слабости. Винаги може да се направи подмладяване, когато има подходящи играчи за това. Не познавам добре отбора на Черна гора, но са балкански тим, няма да ни е лесно с тях", допълва Жечев.

Бившият национал е играл срещу Унгария на световното през 1966 г., когато губим с 1:3.

"Спомените от онези мачове избледняват. Унгария винаги са ни били неудобен противник. Те са страна с големи традиции във футбола. Въпреки че бяха в първа урна на жребия, все пак не са от най-големите сили. Ще се стремят да задържат нивото, което показаха в Лига на нациите. Трябва да се подходи сериозно към тях", завърши Бобата. А ето кой, подобно на него, е оптимист за класиране. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички