В Сърбия: Най-скъпият български футболист струва 3,5 млн., а нашият най-скъп е 85 млн...


В Сърбия: Най-скъпият български футболист струва 3,5 млн., а нашият най-скъп е 85 млн...
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

5148 0

В Сърбия са скептично настроени относно шансовете на България да затрудни техния национален отбор в предстоящите догодина квалификации за Евро 2024. Двата съседни тима се паднаха в една група, като там са още Унгария, Черна гора и Литва.

Сръбското издание "Информер" посочва като база за сравнение цената на най-скъпия български и най-скъпия сръбски футболист. Става дума за Кирил Десподов и Душан Влахович, като цената на първия е 3,5 милиона евро, а на играча на Ювентус - 85 милиона. Споменава се и цената на Сергей Милинкович-Савич - 60 милиона евро.

"Кръстаич буди българите. Българският футбол преживява криза през последните години. Те отдавна не са участвали в големи състезания и не направиха име в последното издание на Лигата на нациите", пише "Информер".

"Идването на Младен Кръстаич на треньорската скамейка донесе малко по-добри резултати, но, тъй като България няма да присъства на предстоящото световно първенство, сръбският отбор не трябва да се страхува от източните си съседи", отбелязва изданието.

Споменава се също как са завършили последните два мача между двата съседски отбора -и двата неофициални. За последно Сърбия и България се срещнаха в контрола на 17 ноември 2010 г., когато съперникът спечели с 1:0 с гол на Никола Жигич в София. Две години по-късно бяхме разбити с 6:1 в демонстративен мач при сбогуването на Саво Милошевич с националния отбор. А ето кой и защо вече отписа България и за Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички