Треньорът на България Младен Кръстаич: Правим отбор, който ще играе в следващите 10 години


Треньорът на България Младен Кръстаич: Правим отбор, който ще играе в следващите 10 години
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1901 0

Старши треньорът на България - Младен Кръстаич, даде интервю за Сръбския футболен съюз след жребия за квалификациите по пътя към ЕВРО 2024, който ни отреди място в Група "G" в компанията на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

48-годишният Кръстаич изрази мнение, че групата е много атрактивна и посочи кой е фаворит в нея: "Радвам се, че чрез футбола ще се върна в Сърбия. Групата е много атрактивна. Унгария е водач, играе хубав футбол, но за мен Сърбия е фаворит номер едно. Черна гора е винаги неудобен съперник. Литва може да обърка сметките".

"Ние формираме млад и амбициозен отбор в България и вярвам, че момчетата ще дадат своя максимум. Но наистина не е реално да говорим толкова напред във времето. Мачовете са чак през март догодина", добави сърбинът.

Наставникът на "лъвовете" каза още, че в момента се изгражда отбор на България за 10 години напред във времето:

"Сами знаете къде се намира България в последното десетилетие, но ние правим отбор, който ще играе в следващите десет години. 80 процента от сегашния състав на Сърбия бе формиран при мен, когато започнахме подмладяване. Този начин на работа налагам и в България, където смених 10 от старите играчи. Вкарахме свежа кръв, нещо, което продължи и Пикси в Сърбия".

ВИЖТЕ ОЩЕ - Окончателната програма за квалификациите на Евро 2024 (по дати и часове) на България - първият мач е на 24 март 2023 г.!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички