БФС урежда контрола с участник на Евро 2024, която няма да се играе в България


БФС урежда контрола с участник на Евро 2024, която няма да се играе в България
Снимка: БГНЕС

1455 0

България не успя да се класира за Евро 2024 и за пореден път оставаме извън голям турнир. БФС обаче води преговори за контрола с участник в шампионата на Стария континент.

Националният ни отбор може да се изправи срещу Чехия в края на март месец, информира "Тема спорт". Тогава има прекъсване в шампионатите и две официални дати. По това време ще се играят баражите за последните квоти за Евро 2024. Чехите вече се класираха за финалите в Германия.

Контролите на България ще се играят извън страната

Националите трябва да имат два мача, които ще са извън България

От централата ни са се свързали с колегите си, но засега няма категоричен отговор, че такава проверка ще се проведе. Селекционерът на трикольорите Илиан Илиев обяви в края на миналата година, че се водят разговори за два мача през март. Той бе категоричен, че иска националният ни тим да използва максимално времето и да изиграе два мача на двете дати в календара на ФИФА.

Двубоите се очаква да се изиграят извън страната, което след събитията през ноември не е никак нелогично. В същото време задържаният по време на протеста срещу БФС през ноември Стефан Шикеров, който беше окървавен от полицейско насилие в центъра на София, бе признат за невинен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички