Шеф в БФС отговори: Под заплаха ли е Конгресът и защо ТР не го вписа?


Шеф в БФС отговори: Под заплаха ли е Конгресът и защо ТР не го вписа?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

999 0

По-рано през деня адвокатът по спортно право Георги Градев съобщи, че от Търговският регистър не са вписали извънредния конгрес на БФС. Той заподозря опити за саботаж от централата с желанието Борислав Михайлов да продължи да управлява. Отговорът не закъсня.

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Борислав Попов, обясни ситуацията. Той заяви, че съвсем скоро ще има промяна, след като днес от централата са подали поисканите от Търговския регистър документи и вече очакват решението му.

От БФС обясниха ситуацията с Търговския регистър

Борислав Михайлов и Борислав Попов на пресконференция

"Получихме указанията на 5 януари. Срокът за представянето на новите документи е 10-и същия месец, но ние днес около обяд подадохме поисканите от Търговския регистър документи и очакваме неговото решение. Не е налице отказ, а просто стандартна процедура предвидена в Закона за представяне на допълнителни документи при необходимост" - сподели той.

Още: Петър Величков зададе значим въпрос, нападна човек на Борислав Михайлов и направи важни уточнения

Попов бе категоричен, че няма притеснения за провеждането на Конгреса по план на 15 март. Освен това заяви, че според Устава на БФС не се изисква вписването в Търговския регистър на Михаил Касабов като временно изпълняващ функциите президент.

"В момента нямаме притеснения за провеждането на Конгреса на 15 март. Подготвени са документите както за излъчването на делегати, така и за съответните други процедури. Очаква се заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което те да бъдат одобрени, а след това и разпространени по клубовете.

Уставът предвижда две хипотези за заместване на президента. Първата е в случаите, когато той отсъства по някоя законно установена причина - заболяване или дългосрочен отпуск. Тогава той сам определя кой да го замества. В другата хипотеза, когато той е подал оставка, това заместване се определя от Изпълнителния комитет. Но нито в единия случай, нито в другия се налага вписване на заместващия президента" - допълни още изпълнителният директор на централата. Вижте повече и от обвиненията на Георги Градев към БФС и съмнението за "схема" от Борислав Михайлов.

"Последният път господин Михайлов помоли" - гласува ли се оставката и какво следва след нея?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички