Обрат: Оневиниха обвинения в палеж на полицейски бус фен, сега той съди СДВР


Обрат: Оневиниха обвинения в палеж на полицейски бус фен, сега той съди СДВР
Снимка: LAP.bg

1212 0

Пълен обрат беляза разследването на запаления полицейски бус по време на големия протест срещу управлението на Българския футболен съюз. Обвиняемият бе оневинен.

Какво се случи?

На 16-и ноември обединени футболни запалянковци от цялата страна и чужбина взеха участие в масов митинг срещу шефовете на БФС. В даден момент ситуацията ескалира, стигайки се до сблъсъци между фенове и полиция, двуцифен брой пострадали и задържани, редица скандали и пълен погром в центъра на столицата.

Още: Столична община с обяснение защо отказа на АЕЖ записите от кървавия протест срещу БФС

При един от "щурмовете" на запалянковците бе "пленен" един от полицейските бусове. Превозното средство беше разбито, след което и запалено. За деянието задържан и обвинен бе 29-годишният Стефан Шикеров. Софийският градски обаче прецени друго.

Какво е решението?

29-годишният участник в протеста ще бъде пуснат на свобода срещу парична гаранция в размер на 500 лева. Близо два месеца той изтърпя задържане под домашен арест, а по-рано и под стража.

Още: Само в SportLive! Сашо Станков: Кандидатурата на Крушарски за президент на БФС е несериозна! Политиката е жестоко набъркана в централата

Как се стигна до него?

Проведената химическа експертиза сочи, че по тялото и дрехите на обвиняемия няма следи от запалителни вещества. Това опровергава твърдението, че той е виновен за палежа, с което избягва потенциално наказание от 3 до 10 години затвор.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано, но в същия момент Шикеров заявява, че ще търси правата си в съда. Той твърди, че също е станал обект на полицейски произвол, бивайки бит, обиждан и заплашван. Има извадено медицинско

Още: МВР се оплете в неистини в опит да оправдае несправянето си с протеста срещу БФС

МВР си призна: Нямаме видео доказателство за бой между агитки на протеста срещу БФС

Само в SportLive! Легендарният Войн Войнов отсече: Държавата трябва да си влезе в ролята, защото домати на асфалт не растат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички