Само в SportLive! Иван Чворович: Шансовете са 60/40 за Аякс! В Лудогорец имаше повече напрежение за мачовете с Олимпия Любляна


Само в SportLive! Иван Чворович: Шансовете са 60/40 за Аякс! В Лудогорец имаше повече напрежение за мачовете с Олимпия Любляна
Снимка: Liubomir Asenov / asenov@lap.bg

2536 0

Лудогорец ще се изправи срещу четирикратния европейски клубен шампион Аякс в плейофа за класиране в груповата фаза на Лига Европа. Първата среща от сблъсъка между двата отбора е в четвъртък от 21 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Родният хегемон ще участва за десети път в групите на някой от евротурнирите. Дори и при неуспех срещу нидерландския гранд, разградчани имат гарантирано участие в тези на Лигата на конференциите, където евентуално ще дебютират.

Бившият вратар на Лудогорец Иван Чворович се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg във връзка с предстоящите сблъсъци на „орлите“ с Аякс. Трикратният шампион с родния хегемон и настоящ футболен агент говори актуалните теми около мачовете между двата отбора.

Ето какво сподели Чворович пред медията ни:

- Г-н Чворович, предстоят решителните сблъсъци за Лудогорец срещу Аякс в плейофа за груповата фаза на Лига Европа. Какви са очакванията Ви?

-  Лудогорец показа през годините, че играе много силно срещу такива силни съперници. Надявам се да спечели мача в Разград и да отиде на реванша в Нидерландия с предимство.

- Какви са шансовете на разградчани да отстранят гранда от Амстердам, който в момента не е на обичайното си ниво?

- Мисля, че Лудогорец имат своите шансове да продължат. Аякс е голям отбор и име в Европа, но според мен в момента не е това, което представляваше преди около 3 години. Все пак обаче говорим за Аякс.

- Аутсайдер ли е Лудогорец въпреки състоянието на нидерландския отбор?

- Не можем да кажем, че Лудогорец е фаворит срещу Аякс. Такъв са нидерландците, но не винаги фаворитите печелят.

Дори в много случаи се случват така наречените изненади, както беше например с Лацио, когато играех за Лудогорец. Тогава отстранихме италианците.

- Като проценти как бихте определил възможностите на двата отбора за краен успех?

- Ще кажа 60% за Аякс и 40% за Лудогорец.

- Какво ще е основният коз на Лудогорец за евентуална победа в първия мач в Разград и като цяло, ако има такъв?

- Основният коз е, че Лудогорец е изиграл доста повече мачове от Аякс, защото шампионатът в Нидерландия тъкмо започна. Именно в това е предимството на разградчани. Лудогорец навлиза във все по-добро състояние.

- На какво се дължи според Вас слабото представяне на Лудогорец като гост в евротурнирите през тази кампания – загуби и трите си визити?

- Винаги е било така за Лудогорец. Първите мачове в Европа са били много трудни. Помня как бяхме паднали с 1:2 като гости на Слован Братислава, а на реванша ги бихме 3:0. След загубата от словенците допуснахме поражение и от Любимец. Отборът ни беше в много лошо състояние, но след реванша със Слован тимът ни рязко вдигна формата си.

Ако не се лъжа, тогава продължихме в Лига Европа.

- Каква е прогнозата Ви за първия мач?

- Слаб съм в прогнозите. Надявам се Лудогорец да вземе едно хубаво предимство.

- Казахте, че Аякс не е това, което беше до скоро. Ще успее ли Лудогорец да се възползва от разпродажбата на звездите им?

- Да. За мен това е голямо предимство за Лудогорец. Аякс бяха топ отбор, но разпродадоха играчите си. Не, че сега не са, защото пак са си Аякс. Пак ще подчертая, че и заради името си Аякс са фаворити, но да забравяме, че разградчани често печелят срещу фаворити.

- В кой отбор ще е по-голямото напрежение, ако може да се говори за такова нещо?

- Няма причина в Лудогорец да има напрежение. В отбора от Разград е имало повече напрежение за мачовете с Олимпия Любляна, отколкото сега.

- Ще успокои ли до някаква степен Лудогорец и фактът, че дори и да отпаднат ще играят в групите на Лига на конференциите?

- Може би да, защото ще продължат да играят в Европа. Много години подред играят в групите на евротурнирите.

- Провал ли ще бъде за Аякс, ако се наложи да продължат в третия по сила клубен европейски турнир при неуспех срещу родния хегемон?

- За Аякс ще бъде провал, ако трябва да играят в Лига на конференциите.

- В Лига на конференциите участват малко по-периферни отбори. Възможно ли е Лудогорец да направят по-сериозен пробив, особено в този турнир, макар че разградчани се представят на добро ниво и в Лига Европа?

- Разбира се. В Лига на конференциите има по-слаби отбори, отколкото в Лига Европа. Но не трябва да забравяме, че вече навсякъде се играе добър футбол. Всички видяхме какво направи и шампионът на Фарьорските острови, въпреки че футболистите им сутрин тренират, а следобед работят. Никой не го очакваше от тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Ключов бивш треньор на „орлите“: Лудогорец е равнопоставен с Аякс, а в Лига на конференциите ще стигне доста напред

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ИВАН ЧВОРОВИЧ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички