Само в SportLive.bg! Емил Спасов отсече: Ако Левски бие Айнтрахт, ще е чудо като това от „Парк де Пренс“ на националите за класирането на Мондиала в САЩ


Само в SportLive.bg! Емил Спасов отсече: Ако Левски бие Айнтрахт, ще е чудо като това от „Парк де Пренс“ на националите за класирането на Мондиала в САЩ
Снимка: Lap.bg

6586 0

Левски ще играе плейоф за класиране за груповата фаза на Лига на конференциите срещу Айнтрахт Франкфурт. Първата среща е в четвъртък на Националния стадион „Васил Левски“. „Сините“ на пръв поглед изглеждат аутсайдер в сблъсъците с носителя на трофея в Лига Европа за 2022 година.

Бившият нападател на Левски Емил Спасов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно предстоящите мачове с германците. Шесткратният шампион със столичния гранд направи и своята прогноза за първата среща от плейофа.

Ето какво сподели Спасов пред медията ни: 

- Г-н Спасов при, последния ни разговор казахте, че евентуалните мачове на Левски срещу Айнтрахт Франкфурт ще бъдат бонус. Сблъсъкът с германците предстои, поддържате ли мнението си?

- Не съм се отметнал от мнението си. Мога да подчертая обаче, че за разлика от едно време, в момента Германия и другите държави са на светлинни години от нашия футбол, ако мога така да се изразя.

Всичко, което Левски направи срещу Айнтрахт Франкфурт, наистина ще бъде бонус. Неслучайно футболът е най-интересната игра в света, защото стават изненади. Навремето ние направихме такава срещу Щутгарт с онзи страховит отбор, който имаха те, но и нашият не беше лош. Действително обаче тогава ние имахме много талантливи футболисти и качествен отбор, треньор и т.н.

Сега нещата са съвсем различни, но все пак всичко е възможно – топка е и е кръгла. Единственото, в което съм сигурен е, че отборът ще бъде освободен от притеснение, което си е голям бонус в случая. Сега с тази свобода и със страховитата публика, защото стадионът ще бъде пълен, очаквам едно добро представяне от Левски срещу един наистина стойностен отбор.

- Безспорно съперникът е много класен, но все пак можете ли да откроите някакво предимство на „сините“?

- Единственото предимство в наша полза е, че те са малко по-назад по отношение на игровата подготовка, защото и Бундеслигата стартира едва миналия уикенд. Всичко останало е на тяхна страна.

Ще бъде истинско чудо, ако Левски направи един гръмогласен успех срещу Айнтрахт, който през 2022 година триумфира с трофея в Лига Европа.

- Как определяте шансовете на Левски за краен победител в тази турнирна битка?

- Ще бъде страховит успех, ако Левски успее да направи равен или да победи поне в единия от двата мача – тук или в Германия. Такъв не е постиган в последните години.

Лично аз винаги съм бил оптимист, защото ако не вярваш в нещо, няма смисъл да излизаш на терена. Съпоставяйки качествата на двата отбора, както и състоянието на германския и българския футбол, ще подчертая, че  германецът си е германец. Разбира се, не всички техни футболисти са германци, но става въпрос за класни играчи.

Оптимист съм, защото отборът ще играе освободено и без притеснения. Левски направи максимума и вече всичко ще е изключителен бонус, повтарям се отново.

- Заедно с помощта на публиката възможно ли е Левски да направи чудото поне на Националния стадион „Васил Левски?

- Наистина ще е чудо, но с тази страхотна публика, която ще подкрепя мощно отбора, съм сигурен, че Левски ще се представи достойно. Подкрепата на феновете ще е изключителен бонус.

Дано да успее да направи поне равен, а защо не и да спечели. Ще бъде голям успех не само за Левски, но и за българския футбол.

- Възможно е Айнтрахт да продаде две от звездите си в нападение Рандал Коло Муани и Рафаел Боре. Особено продажбата на французина би ли помогнала до някаква степен на Левски, ако това се случи максимално скоро, за да не играе срещу „сините“?

- Ще бъде голям бонус, защото Муани е страхотен талант. Дават доста пари за него. Дано да го продадат веднага, за да не играе срещу Левски и да имаме шанса да не ни вкарва голове. Да може да ни увеличат шансовете за равен или да ги бием с 1 гол.

- Има ли шанс германците да подценят Левски?

- През годините германските отбори са доказали, че в изключително рядки случаи подценяват съперниците си.

- Каква е прогнозата Ви все  пак поне за двубоя на „Васил Левски“?

- Мисля, че може да се направи един равен мач. Това ще бъде наистина голям успех, ще подчертая отново.

Жалко е, че някои от футболистите ни са контузени и няма да могат да участват. Това не е добре, защото не е тайна, че отборът ни е в камерен състав. Ивелин Попов също ни напусна и съвсем останахме без опитни футболисти. Разполагаме с талантливи играчи, но нямат достатъчно опит в такива решаващи мачове и едва ли ще могат да допринесат с нещо. Дано все пак да се получи.

Един голобрад юноша донесе победата срещу Ботев Враца. Очаквам отбора да играе на предела на възможностите си, като го казвам от собствен опит. Поради тази причина постигахме и успехи, особено когато играехме освободено, както ще е и сега.

Човек си казва: „В края на краищата те са по-силният отбор, дайте да дадем всичко от себе си, пък каквото стане“. Обикновено в такива случаи  и Господ помага, късметът също се намесва.

Ако победим в четвъртък ще бъде чудо, което ще бъде нещо като победата над Франция в Париж, класирала България на Световното в САЩ през 1994 година. Наистина тогава националният ни отбор беше звезден тима, но ситуацията беше такава, че на французите им трябваха два поредни хикса, за да се класират, а те загубиха от Израел, и от нас. Тогава това си беше чудо.

Във футбола стават чудеса и изненади, в което и чарът на тази велика игра.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Емил Спасов направи любопитен намек за разногласията на „Герена“ и отсече: Левски прави нещо уникално! Сблъсъците с Айнтрахт ще са бонус!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички