Само в SportLive! Георги Дерменджиев посочи разликата между сегашния и миналогодишния ЦСКА и отсече: Лудогорец ще ги победи!


Само в SportLive! Георги Дерменджиев посочи разликата между сегашния и миналогодишния ЦСКА и отсече: Лудогорец ще ги победи!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6633 0

Родната Първа лига започна доста любопитно. Двата основни фаворита за титлата – тоталният хегемон Лудогорец и най-големият им конкурент ЦСКА стартираха изключително колебливо в шампионата. Тази неделя те ще се изправят един срещу друг в дерби на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Бившият треньор на „орлите“ Георги Дерменджиев се съгласи да говори пред SportLive.bg за моментната ситуация в родния шампионат и в частност за предстоящия сблъсък между Лудогорец и ЦСКА.

Ето какво сподели опитният специалист пред медията ни: 

-Г-н Дерменджиев, започва ли Лудогорец да набира скорост в Първа лига след двете поредни победи с по 5:0?

- Да, може да се каже, че постепенно набират скорост, но това ще се види най-добре в мачовете срещу конкурентите в родното първенство.

- Още този уикенд предстои такъв срещу основния конкурент. Какви са очакванията Ви за дербито с  ЦСКА с оглед и на кризата, която се забелязва и при „червените“?

- ЦСКА принципно направиха добра селекция. Взеха добри играчи, хвърлиха се средства за тях. Отборът обаче нещо не може да сглоби, а няма време, защото първенството вече тече. Губенето на точки става проблем.

Докато миналата година те набираха точки с малки резултати и минимални победи. Точките обаче се трупаха, което им вдъхваше увереност. Да се надяваме, че ще подобрят състоянието си и отново ще гледаме едно конкурентно първенство до неговия край.

- Конкретно за мача в Разград в неделя кой ще успее да надделее?

- Двата отбора ще излязат един срещу друг в доста ранна фаза на първенството. Точките в това дерби са много важни. Двубоят е в Разград и мисля, че Лудогорец ще си осигури трите точки.

- Ще успее ли скоро Лудогорец отново да дръпне напред и да се озове на върха в класирането, респективно и да се остане там в края на сезона?

-  Първенството е още много в началото и вероятно ще има и катаклизми. Отборите имат страшно много мачове – ще бият и ще губят. По средата не сезона ще се види как ще потръгнат нещата за клубовете, защото виждаме, че някои тимове в момента, без да казвам имена, трудно взимат точки.

Докато един Локомотив Пловдив събира точки и се движи на върха в класирането. Апетитът идва с яденето. Към този момент нищо не може да се каже. ЦСКА 1948 са с мач по-малко и ще чакаме какво ще се случи.

-Изненада ли Ви успехът на Локомотив Пловдив над Левски, макар че „черно-белите“ често побеждават „сините“ на „Лаута“?

- Аз лично не съм изненадан. Това беше един добър мач за тях, както и за Левски, които пропуснаха доста ситуации. „Сините“ обаче не успяха да ги материализират.

Локомотив пък играха тактически много компетентно и си извоюваха победата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш емблематичен треньор на „орлите“: Лудогорец ще отстрани Астана и няма да е обречен срещу Аякс

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички