Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Лудогорец ще стигне далеч в турнира и е фаворит с Фенербахче! Спартак Търнава няма класата на разградчани


Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Лудогорец ще стигне далеч в турнира и е фаворит с Фенербахче! Спартак Търнава няма класата на разградчани
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

8267 0

Лудогорец ще дебютира в груповата фаза на Лигата на конференциите. Хората на Ивайло Петев ще приемат Спартак Търнава тази вечер от 19:45. Родният хегемон последователно се размина с участие групите на Шампионска лига и Лига Европа, за да получи „утешителната“ награда да се пусне в третия по сила европейски клубен турнир.

Разградчани обаче се превърнаха в първия български клуб, който ще има мачове в групите на Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите.  Тази пролет те участваха в елиминациите на последния турнир, след като останаха трети при участието си в тези втория по сила турнир.

Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев, който изведе разградчани за първи път „орлите“ в груповата фаза на Шампионска лига, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди старта на отбора в Лига на конференциите. 68-годишният опитен специалист сподели очакванията си за предстоящия двубой със Спартак Търнава, както и за цялостното представяне на българския хегемон в надпреварата. Те са в група още с Фенербахче и Нордселанд.

Ето какво заяви Дерменджиев пред медията ни:

- Г-н Дерменджиев, на Лудогорец му предстои дебют в груповата фаза на третия по сила европейски клубен турнир - Лигата на конференциите. Какви са очакванията Ви за мача срещу Спартак Търнава?

-  Това е третият по сила европейски клубен турнир, както подчертахте. Отборите, които участват в надпреварата, в никакъв случай не са за подценяване. Групата не е лека с тимове като Спартак Търнава, Фенербахче и Нордселанд. Поради тази причина Лудогорец трябва да бъде максимално концентриран, ако иска да постигне успех в нея.

- Ще стартира ли родният хегемон с победа?

- Мисля, че ще успеят. Спартак Търнава не са отбор, който може да бъде подценен, но в крайна сметка нямат класата на Лудогорец.

- Според Вас Лудогорец уцели ли ваксата, макар че не са на това ниво, на което свикнахме да ги виждаме, особено в българското първенство, че дори и в предходните им мачове в Европа? Тази тяхна форма възможно ли е да се пренесе и в Лигата на конференциите?

-  Те имат колебания във вътрешното първенство. Мисля, че това донякъде е закономерно. Все пак обаче направиха един много добър мач срещу Аякс и то в Нидерландия. Този двубой може да им послужи като основа.

- Доколко е реално Лудогорец  да излезе от групата и кой ще бъде основният им конкурент?

- За мен и трите останалите отбора не трябва да се подценяват. Спартак Търнава си имат своите предимства. За Фенербахче знаем, че разполага с класни футболисти. Нордселанд може да изненада неприятно и трите отбора.

- Все пак кой е фаворит в групата?

- Фаворит може да бъде и Лудогорец.

- С по-големи шансове ли е от Фенербахче, който поне на хартия е в ролята на фаворит?

- Фенербахче е един отбор, който има всичките основания да бъде първи в групата. Мисля, че те ще подходят по този начин, защото целта им ще бъде да продължат напред. Но и другите три отбора ще искат да се представят по същия начин.

Може да сложим Фенербахче и след това вече Лудогорец.

-Считате двата отбора за основни претенденти за първите 2 места в групата.

- Да, така изглежда, но все пак не се знае какво ще се получи. В тези мачове е нужно да се види във вътрешното първенство с какви състави ще играят в предхождащите двубои от местните шампионати, дали ще играят с титулярите и т.н. Общо-взето как ще подхождат към турнира и четирите клуба. Според мен всички ще искат да излязат от груповата фаза.

- През този сезон Лудогорец не успя да се класира за Шампионска лига или за групите на Лига Европа, където участваше в предишните години. Ще бъдат ли амбицирани разградчани да се представят възможно най-добре в този утешителен турнир, а дори и да направят пробив?

- Според мен те ще искат да се докажат. След неуспехите за групите на Шампионска лига и Лига Европа, сега ще искат да преминат груповата фаза, а ако може да стигнат и по-далеч.

В крайна сметка виждаме, че това е третия по сила турнир.

- Точно от тази гледна точка Лудогорец може ли да направи наистина сериозен пробив в този турнир, достигайки максимално напред?

- Това е абсолютно възможно да се постигне.

- Усеща ли се липсата на Кирил Десподов, който бе продаден на ПАОК?

- Не бих казал, че се усеща до такава степен неговата липса. Десподов беше и капитан на отбора, поемаше и всякаква отговорност.

Той беше и фактор в тима, но в крайна сметка щом клубът е преценил, че трябва да го продаде, нужно е да се оправят без него. Те са преценили, че има тази възможност да се представят и без Кирил Десподов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла: Не обичам Кокала, но той е най-добрият треньор за националния отбор! Мъри или Йончев трябва да е президент на БФС

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички