Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Левски не е тотален аутсайдер срещу Айнтрахт Франкфурт


Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Левски не е тотален аутсайдер срещу Айнтрахт Франкфурт
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9473 0

Левски ще се опита да направи сензация и да отстрани Айнтрахт Франкфурт, за да се класира в груповата фаза на Лига на конференците. „Сините“ елиминираха Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на турнира.

Опитният роден специалист Георги Дерменджиев, който е бил треньор и на Левски, сподели мнението си пред SportLive.bg относно представянето на „сините“ в Европа.

Ето какво заяви той пред медията ни:

- Г-н Дерменджиев, Левски също е пред прага на класиране за груповата фаза на евротурнир – Лигата на конференциите. Какво е мнението Ви за отстраняването на Апоел Беер Шева?

- Поздравления за Левски, че продължават напред. Това е много важно за тях като клуб и отбор. Те вече играят втори сезон заедно и изясниха стила на отбора, който им носи успех.

Важното е, че и те придобиват сериозна рутина, особено тези, които не са играли в евротурнирите и по-младите футболисти в състава. Това ще им позволи да се подобри още класата на отбора.

- Какви са шансовете на „сините“ срещу фаворита в плейофния сблъсък Айнтрахт Франкфурт?

- Шансовете си ги имат, докато не свършат двата мача. Мисля, че те ще дадат максимума от себе си, за да постигнат най-доброто.

- Може ли все пак да се каже, че са в ролятата на тотален аутсайдер преди мачовете с германците?

- В никакъв случай не могат да се говорят такива неща, защото колкото и по-добър да бъде отбора на Айнтрахт, Левски има своите възможности. Виждаме, че и други отбори, които се квалифицират по този начин, правят фурор.

-Какво ще спечели Левски от турнирната битка с Айнтрахт Франкфурт, независимо дали ще направи сензация или ще отпадне?

- Първото, което те спечелиха, е завоюването на правото да играят срещу Айнтрахт. Левски ще придобие рутина, която ще им даде възможност да играят с увереност в първенството. Те вече ще са доказали, че имат сериозни възможности. Апоел Беер Шева изобщо не е слаб отбор.

- Това означава ли, че Левски понатрупа самочувствие и ще се превърнат в сериозен и реален конкурент на Лудогорец в първенството?

- Разбира се. Те вероятно ще наберат още инерция и ще продължат да се подобряват.

Мисля, че е малко рано за прогнози в първенство като нашето с оглед и на моментните състояния на отборите, защото все още не са достигнали оптималната си форма.

Левски обаче показа изключително добро лице. С тези колебания в родното първенство може би им е необходима още нагласа, за да разберат разликата между международните мачове и тези от вътрешния шампионат.

- Левски ще приеме Айнтрахт на Националния стадион „Васил Левски“. Ще бъде ли плюс за „сините“ 12-ият им играч – публиката?

- Да. Стадионът ще бъде препълнен, което ще бъде изключително добре за футболистите на Левски.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Лудогорец е равнопоставен с Аякс, а в Лига на конференциите ще стигне доста напред

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички