Само в SportLive! Александър Станков: Лудогорец е най-добрият отбор в България, Фенербахче не убеди, че е с класи над тях


Само в SportLive! Александър Станков: Лудогорец е най-добрият отбор в България, Фенербахче не убеди, че е с класи над тях
Снимка: ludogorets.com

12324 0

Кръвно свързаният с ЦСКА Александър Станков коментира пред SportLive.bg предстоящия двубой на Лудогорец срещу Фенербахче в Разград. Сблъсъкът от Група „H“ на Лигата на конференциите е от 22 часа днес. Преди 2 седмици турският гранд спечели с 3:1 в Истанбул.

59-годишният специалист сподели мнението си и за шансовете на родния хегемон да продължи към елиминациите в третия по сила европейски клубен турнир.

Ето какво обяви Станков пред медията ни:

- Г-н Станков, какви са очакванията Ви за сблъсъка между Лудогорец и Фенербахче в Разград?

- Определено има живец в отбора. Тимът им беше изпаднал малко в една летаргия. Всяка треньорска смяна си оказва роля. Дерменджиев е много добре запознат с отбора и футболистите. Съответно направи и някои рокади.

Възстанови някои хора, които не взимаха толкова участие при предишния треньор. Случва се навсякъде по света. Футболистите, които не са получавали възможност, се опитват да докажат, че не е бил прав да не залага на тях.

Обстановката се променя, когато дойде нов човек. Въпросът е да се задържи така, въпреки сериозната загуба в евротурнирите, тимът се представя на по-добро ниво. Смятам, че ще бъде така и в следващия двубой с Фенербахче. Няма да ме учуди, ако постигнат и позитивен резултат.

Няма какво да изкривяваме истината, Лудогорец с всички негативи, които претърпя, имат най-добрите футболисти за нашите условия и разполагат с най-добрия отбор. Не мога да не отбележа, че тимът им се различава доста от предишните години. Имат и много широка скамейка. Фактът, че играят в Европа ще им наруши малко баланса за вътрешното първенство. Те обаче винаги са се старали да се покажат в най-добра светлина в евротурнирите, което всъщност е най-важното за всички български клубове.

- Казахте, че няма да се изненадате от евентуален позитивен резултат за разградчани в сблъсъка с турския гранд. Очаквате ли дори да спечелят срещу фаворита в групата?

- Разбира се, че е възможно. Те постигнаха подобни победи през последните години. Фенербахче в момента са хита, но лично на мен в предния мач с Лудогорец не ме убедиха, че са с класи над разградчани. Знаем с какви футболисти разполагат. От тази гледна точка всичко е възможно.

- Какви са шансовете на Лудогорец да продължи към елиминациите, въпреки че загубиха тежко с 1:7 от Нордселанд?

- Всичко е възможно. Има още мачове. Много зависи как ще се представят в двубоя с Фенербахче. Ако го загубят, шансовете им намаляват много. Мисля, че ще приключат. Ако вземат позитивен резултат, ще продължат да се борят до последно. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кръвно свързан с ЦСКА отписа Левски и отсече: На „Армията“ всичко е недоизпипано!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш селекционер на младежите избухна: БФС може да поиска да играем и на „Бар Гранде“ с Унгария!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички