Само в SportLive! Александър Станков: ЦСКА ще спечели дербито, ако неутрализира бразилците! Левски има това, което ние нямаме


Само в SportLive! Александър Станков: ЦСКА ще спечели дербито, ако неутрализира бразилците! Левски има това, което ние нямаме
Снимка: LAP.bg

3559 0

Поредният епизод от „Вечното дерби“ между ЦСКА и Левски ще прикове вниманието на футболната общественост в България. „Червени“ и „сини“ ще излязат за битка на Националния стадион „Васил Левски“ в събота от 14:45 часа.

Армейците ще влязат в дербито с приповдигнато настроение, след като нанесоха първо поражение на лидера Локомотив Пловдив и са в поредица от 5 победи в шампионата. В последния кръг Левски загуби с 0:1 от Лудогорец на „Герена“, като сблъсъкът бе белязан от скандалните съдийски грешки на Георги Гинчев.

Неразривно и кръвно свързаният с ЦСКА Александър Станков се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди „Вечното дерби“. 59-годишният специалист сподели своята прогноза за изхода от битката и посочи силните страни на двата отбора.

Ето какво анализира Станков пред медията ни:

- Г-н Станков, на вратата вече чука „Вечното дерби“. Какви са очакванията Ви?

- Очаквам да се превърне в един истински празник. Да не бъде мач, който показва само негативизъм и отрицателна енергия. Надявам се да има футболни достойнства и да се получи един хубав мач – напрегнат и т.н.

- Ще продължи ли набраната инерция на ЦСКА и в дербито и „червените“ да спечелят сблъсъка с Левски?

- Много е трудно да се прогнозира какво ще се случи в тези двубои. Просто казано – кой ще има ден. Иначе настройката за дербито е ясна.

Левски също има своите достойнства. В тези мачове се вижда дали серията на ЦСКА се затвърждава или е била само моментен проблясък.

- Като шансове как бихте ги определил – 50 на 50 или …?

- Бих дал малко по-голям процент на ЦСКА с оглед на подема им напоследък.

- Каква е прогнозата Ви?

- Минимална победа за ЦСКА.

- Кои ще бъдат основните козове на ЦСКА в дербито? 

- За мен силните страни на ЦСКА са агресията и имат ярко изразени двама доста агресивни централни нападатели.

Докато при Левски е скоростта – бързият преход в атаката на „сините“, както и индивидуалните качества на бразилските им футболисти.

- Ще успее ли защитата на „червените“ да се справи именно с бразилските оръжия на Левски – бързите Уелтън, Роналдо, Рикардиньо?

- Ако съумеят да се справят в защита с тях, мисля, че ЦСКА ще излязат победители.

- Много ли е далеч ЦСКА от лицето, което трябва да демонстрира?

- Сега отборът демонстрира лице, което е позитивно в една посока – агресия и директен футбол, който по принцип не е лош. Аз обаче искам да видя ЦСКА да изповядва доминиращ футбол, когато играят срещу по-затворен отбор, да има повече импровизация и да градят атаки на по-сгъстени пространства.

Искам да виждам по-доминиращ футбол. Не казвам, че това срещу Локомотив Пловдив не беше, но домакините не бяха на ниво в защита.

- Разполага ли ЦСКА с футболисти за доминиращ футбол?

- По мое лично мнение с известни допълнения би разполагал. Определено не виждам голяма острота по фланговете. ЦСКА играят без добри флангови футболисти в момента.

Може би такава е селекцията, а и идеята на хората, които се занимават с отбора, е подобна засега.

Това, което го има Левски в момента, го няма в ЦСКА. На ЦСКА ще му приляга това нещо.

- Може ли да се каже, че ЦСКА лека-полека започва похода си към титлата след слабия старт на сезона и ще успеят ли най-накрая да стигнат до нея?

- По-скоро всяка година ЦСКА започва похода си към титлата, но по-важното е какъв ще е завършекът на сезона. Винаги завършекът нещо ни куца.

- Оптимист ли сте за тази кампания?

- Аз всяка година съм оптимист. Ще продължа да се надявам, защото съм такъв като човек. Необходимо е да няма отчаяние и титлата да се преследва докрай. Рано или късно ще бъде спечелена.

В ЦСКА просто не може да бъде друго.

- През тази година поне привидно изглежда, че са налице повече индикации да има нов шампион, независимо дали ще е ЦСКА или друг. Ще бъде ли детрониран Лудогорец?

- В началото на сезона много отбори дават индикация и после все един и същи е шампион.

- Ще има ли промяна според Вас?

- Надявам се, но в никакъв случай не може да се отписва Лудогорец. Разградчани са си актуалния първенец и със сигурност и през тази кампания не са се отказали от шампионските си амбиции.

Мисля, че има голям шанс тази година да има някаква промяна.

- Кой от конкурентите на разградчани Ви се струва, че е с най-големи шансове да ги детронира, включително и ЦСКА?

- Естествено, че ЦСКА. Най-големият конкурент на Лудогорец е ЦСКА. Каквото и да си говорим в момента, това е самата истина.

Включвам и Левски до известна степен в конкуренцията през този сезон. Локомотив Пловдив и Черно море също ще дебнат своя шанс. Постоянството в състава на варненци през тази кампания ми се струва, че е на по-високо ниво. Ако продължат да го поддържат, ще са в борбата за титлата. Същото важи и за Локомотив Пловдив.

- Какъв е призивът Ви към феновете на ЦСКА като цяло и преди дербито с Левски?

- Аз не се отричам от думите си, че ЦСКА има проблеми в ръководно ниво. Това няма как да се скрие. Визирам такива в организационно ниво в самата структура на клуба.

Така че не си връщам думите назад, защото може би някои хора след победите ги забравят някои неща, но аз си държа на мнението.

По цял свят феновете в добри и лоши моменти подкрепят отбора си. Призивът ми е да продължат да си подкрепят отбора. В крайна сметка дали ще се опитат да подобрят структурата на клуба, е въпрос, касаещ хората вътре в клуба. Феновете обаче винаги трябва да подкрепят отбора.

Естествено, че привържениците могат да изразяват своето мнение. Да не го правят обаче без да подкрепят отбора.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кръвно свързан с ЦСКА: Моите деца в Локо Пд имат много по-голям потенциал

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички