Само в SportLive! Александър Станков: В ЦСКА всичко е недоизпипано! Левски няма вариативност


Само в SportLive! Александър Станков: В ЦСКА всичко е недоизпипано! Левски няма вариативност
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

7322 0

ЦСКА дели върха в Първа лига с Черно море. „Червените“ удариха с 3:0 Хебър Пазарджик в последния си мач от шампионата и са с 35 точки, колкото имат и „моряците“.

Кръвно свързаният с ЦСКА Александър Станков се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно представянето на възпитаниците на Нестор Ел Маестро. Опитният специалист е категоричен, че армейците са далеч от облика, който трябва да демонстрира отбор от ранга на ЦСКА.

Ето какво анализира Станков пред медията ни:

- Г-н Станков, ЦСКА спечели категорично срещу Хебър Пз с 3:0. Мнението Ви е, че възпитаниците на Ел Маестро не доказват, че са доминиращ отбор, но забелязахте ли някаква промяна в това отношение в двубоя с пазарджиклии, които все пак не са сред водещите тимове у нас?

- Бях Ви казал, че ЦСКА не играе добре и твърденията ми се доказват. Нали така? По принцип може да се каже, че имаше лека промяна, но не трябва да занижаваме толкова критериите. Разбира се, не подценявам в никакъв случай Хебър Пазарджик, но техният тим не би трябвало да е мерило, особено пък в мач на „Армията“.

Видяха се доста позитивни неща в играта на ЦСКА, но съм на мнение, че критериите е нужно да бъдат съвсем различни. Отделно, не забелязвам постоянство в изявите на отбора – редуват малко по-силни със слаби мачове. Общо взето не виждам конкретна физиономия на ЦСКА – лице на лидер и доминиращ отбор, борещ се с достойнства за шампионската титла.

- ЦСКА все пак направи сравнително добра серия, която ги изведе до върха в класирането с равни точки с Черно море. „Червените“ разполагат с доста играчи в офанзивен план, но защо отборът не бележи много попадения?

- Не се вижда да създават много положения. Поне ако ги имаше тях, щеше да се забелязва, че действително превъзхожда отборите. Това не е ЦСКА, който би трябвало да бъде. Особено в атакуващ план разполага с доста футболисти, но конкретика  напред не се вижда.

- Защо все пак се получава така според Вас?

- Колкото и да са играчите в офанзивен план, важна е реализацията на попадения. Де факто ЦСКА няма фигура, която да е голмайстор на отбора.

- Въпреки наличието на Дюкенс Назон…

- Да, въпреки наличието на Назон, на Фаетон и останалите. Липсва реализатор като Каранга, Али Соу – просто няма такъв човек.

- Може ли да се твърди, че защитата е по-силното звено на „червените“, ако изобщо има такова, което да се откроява над другите?

- Навсякъде са направени нещата, но не е доизпипано. Не бих желал да съм чак толкова критичен, но в крайна сметка е трудно в българските условия да се направи перфектна селекция. Налице е все по нещо недовършено във всяка една линия – и в средата на терена, и в защитен план.

В последния мач срещу Хебър стояха по-добре в отбрана, не дадоха възможност на съперника да създаде ситуации. Моите представи за ЦСКА обаче са малко по-различни. Ситуацията в момента е такава, че с тези футболисти ще се борят за шампионската титла, но няма да е никак лесно.

- Ще успеят ли най-накрая да стъпят отново на върха и да детронират Лудогорец?

- Надявам се, че ще го постигнат. Ако обаче липсва постоянство и се губят точки срещу по-непретенциозните отбори, не ми се вярва да стане.

Не спирам да се надявам. Въпреки всичко ЦСКА се изкачи на върха дори и с тази непостоянна продукция. Определено не заслужаваше победата в мача с Етър в Търново. Спечелиха с абсолютен късмет, но има и такива срещи за всички големи отбори. Това не трябва да се повтаря в следващите мачове.

- Първите четири отбора в челото на класирането са в рамките на 3 точки, като се вижда, че Лудогорец също вече набира скорост. Очаквате ли скоро разградчани и ЦСКА отново да дръпнат пред останалите и ще успеят ли Черно море и Локо Пд да се задържат в битката за титлата?

- Много зависи от представянето на Черно море и Локомотив Пловдив. Предишните години се забелязваше, че варненци тръгват силно в началото на сезона, а после имаше непостоянство в изявите им. Сега изглежда, че са по-постоянни.

Черно море вече набират и необходимото самочувствие и увереност, особено на мачовете им на чужд терен. Тях също не ги изключвам от битката за титлата.

- Какво е мнението Ви за Левски след поредицата от неуспехи на „сините“ и остават ли в сметките за евентуален шампион?

- Левски имат голям проблем, когато им излязат един или двама играчи извън състава. Нямат вариативност и веднага им се отразява на представянето. Те не могат да си позволят  да отсъства някой от основните им футболисти.

Това ще им бъде проблем и за в бъдеще, защото ще се натрупат картони и контузии. Оттам Левски придобива и съвсем друг облик.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш треньор на Локо посочи горчивата истина за Първа лига и се изуми: Това е невиждано!

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С АЛЕКСАНДЪР СТАНКОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички