Георги Дерменджиев за Лудогорец пред Sportlive.bg: Хубаво е един отбор да изтегли като локомотив българския футбол


Георги Дерменджиев за Лудогорец пред Sportlive.bg: Хубаво е един отбор да изтегли като локомотив българския футбол
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3170 0

Родният хегемон Лудогорец си осигури участие минимум в Лигата на конференциите напролет. Разградчани имат реален шанс да продължат дори в елиминациите и във втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа, въпреки че са в компанията на отбори като Бетис и Рома.

До гарантирането на мачовете в Европа и през пролетта се стигна след победата с 2:0 над финландския шампион ХИК Хелзинки. Sportlive.bg потърси за мнение Георги Дерменджиев. Именно пловдивският специалист за първи път вкара Лудогорец в групите на Шампионска лига.

Ето какво сподели Дерменджиев пред медията ни: 

- Г-н Дерменджиев, Лудогорец на практика ще продължи и напролет в Европа. Какво е мнението Ви за представянето на отбора като цяло и конкретно в мача срещу ХИК?

-Няма нищо по-хубаво от това да продължат и да играят мачове в Европа и напролет, като тези двубои са необходими на отбора лично по мое мнение. В четвъртък вечерта изиграха един добър мач и постигнаха необходимата победа. В крайна сметка остават и в борбата за по-предна позиция.

- Какви са според Вас шансовете на разградчани да се класират за елиминациите в Лига Европа, а не в Лигата на конференциите, за където визите вече са подпечатани?

- Абсолютно всичко е възможно. Така че трябва да изчакаме развоя на другите мачове и естествено директните мачове на Лудогорец с Бетис и с Рома.

- Безспорно е така. При определени обстоятелства сблъсъкът в Рим може да се окаже решаващ, като Лудогорец вече победи Рома на Моуриньо в Разград, но възможно ли е да станем свидетели на огромна сензация и в Италия?

- Това е един директен мач. Ако успеят да вземат победата в Рим, ще бъде много добре.

- Според Вас разполага ли родният хегемон с потенциал не само да продължи, но и да направи по-сериозен пробив, независимо дали става въпрос за Лига Европа, или Лигата на конференциите?

- Няма нищо по-хубаво от това за български отбор, който да изтегли като локомотив българския футбол. Той е представител на България и всички искаме да виждаме добри постижения за българския футбол и ще бъде отлично, ако Лудогорец успее да го направи.

- Изненадва ли Ви нещо в играта на Лудогорец?

- Не. Няма с какво да ме изненадат. Мисля, че в момента те още търсят себе си. Така че има време, в което Лудогорец да бъде завършен отбор.

- Има ли футболисти, които да се открояват и да водят отбора напред като цяло и в Европа, а, да речем, и у нас?

- Много е различен футболът в Европа и у нас. Играчите показват едно лице в българското първенство и друго, когато играят в международните мачове. За мен реалността са двубоите в Европа. Те са важните мачове. Там футболистите се усъвършенстват и във времето да вдигнат класата си.

Конкретно няма какво да коментираме. Важното е отборът да печели точки.

- Забелязвате ли през този сезон отборът леко да се поотпуска повече в родния шампионат и да е много по-мотивиран в евротурнирите?

- Това просто е закономерно. Разликата между родното първенство и футбола в Европа е от земята до небето. Напълно логично е да има различна мотивация.

- През лятото доста основни футболисти напуснаха Разград, но на техните места веднага се привлякоха качествени заместници. Все пак съзира ли се разлика в класата на отбора, или липсата им набързо бе компенсирана?

- Мисля, че има някаква разлика. Естествено, че е необходимо време на тези момчета, които са по-нови, да се адаптират. Това е един отбор, който прави скъпа селекция и няма как да се говори за миникриза или нещо подобно.

А ето какво обяви Анте Шимунджа, след като Лудогорец си гарантира мачове в Европа и напролет.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички