Бивш треньор на Лудогорец и Левски: Ще се получи дерби, което е непредсказуемо


Бивш треньор на Лудогорец и Левски: Ще се получи дерби, което е непредсказуемо
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3092 0

Бившият старши треньор на Лудогорец и Левски - Георги Дерменджиев, даде интервю пред "Тема Спорт" преди мача за Суперкупата на България между "зелени" и "сини", който е насрочен за 1 септември от 20:00 ч. на стадион "Васил Левски".

Опитният специалист е на мнение, че ще се получи непредсказуемо дерби и който покаже по-здрави нерви - той ще победи: "Ще се получи дерби, което е непредсказуемо. Смятам, че и двата отбора показват подобрение от началото на сезона. Настройката ще бъде на максимално ниво, защото се изправят един срещу друг Лудогорец и Левски. Може да очакваме тактически дуел и който покаже по-здрави нерви, ще победи. Според мен в този двубой ще се види и докъде са стигнали двата отбора в своето развитие през лятото, но определено ще се хвърлят на 100 процента за този трофей. Постоянно се говори навсякъде в Европа, че Суперкупата се подценява, но в четвъртък няма да е така".

"В момента Лудогорец изгражда стила си и футболистите, които са взети, са напаснати към тази концепция. Според мен е необходимо още време, за да се окомплектова добре съставът и да се напаснат играчите, но виждаме, че Лудогорец побеждава, което в момента е най-важното за тима", каза Дерменджиев относно адаптацията на новите играчи в Разград и след това отговори на въпрос имат ли сили "сините" да се борят с "орлите" за титлата през сезон 2022/23:

"Много е рано още да се говори за титлата. Но мисля, че с мотивацията, която излизат футболистите във всеки мач и желанието да извлекат максималното от двубоя, ще е много важен момент през този сезон. Затова смятам, че и срещата за Суперкупата ще бъде много оспорвана, както се получи при последните мачове между Лудогорец и Левски. Дано двата тима зарадват феновете с добра игра и да станем свидетели на качествен мач", пожела си 67-годишният Дерменджиев, който работи на "Георги Аспарухов" през 2019 г., а на "Хювефарма арена" между 2011 и 2017-а година.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Легенда на Левски пред SL за грозните сцени на „Армията“: Това доведе българите до просешка тояга

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички