Бившият наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели очакванията си за мачовете с Жалгирис


Бившият наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели очакванията си за мачовете с Жалгирис

2908 0

Бившият треньор на Лудогорец - Георги Дерменджиев, сподели очакванията си за предстоящия двубой на разградчани с Жалгирис за влизане в групите на Лига Европа.

Пред "Дарик и dsport" специалистът си припомни предишния път, когато двата отбора се срещнаха през 2017 г. Тогава начело именно с Дерменджиев "орлите" елиминираха литовския тим.

"Мисля, че Лудогорец ще елиминира Жалгирис и ще се класира в Лига Европа. Тогава загубихме там, а тук те поведоха, но ги елиминирахме с 4:1 в Разград. Те отстраниха Малмьо - значи Лудогорец трява да бъдат вниталени, но мисля, че ще ги елиминират", заяви бившият национален селекционер.

"Спомням си, че когато отидохме да тренираме там имаше много силен дъжд, понеже теренът е изкуствен, беше влязла вода под настилката. Не знам вече оттогава насам дали теренът е същият и какво е качеството на настилката. При всички случаи този изкуствен терен ще изиграе роля. Играчите на Лудогорец не са свикнали да играят на такава настилка, но мисля, че бързо ще се пригодят, ще имат положитени резултати и ще играят в груповата фаза на Лига Европа.

Този мач с Динамо Загреб вече е свършил, трябва само поука да се извади от него. Хърватите бяха възможен отбор, но футболът е такъв, че се гледа резултатът.

Лудогорец е един отбор, който за тези 12 години изгради много сериозен клуб на добро европейско ниво - с бази, средства. Всяка година участва в някой от международните турнири - това е респект към собствениците. Същото може да се каже и за управлението на Лудогорец през този период, защото и то е на много високо европейско ниво. Ангел Петричев и Георги Караманджуков са ръководители от много висока класа. Аз мисля, че те ще направят така че за в бъдеще отборът ще намери отново начина да играе в Шампионска лига.

Не може този отбор да се сравнява с онзи, който беше в Шампионска лига. Разликата е много голяма. Играехме доминиращ футбол и имахме много голям контрол върху играта. Дори да губеше, отборът имаше определен контрол. Беше отбор с много силни индивидуалности, но това беше колектив. Всеки даваше максимума от себе си. Позициите на всеки един от тях да отговарят на възможностите им. Това е разликата.

Мисля, че Лудогорец ще спечели и в двата мача", допълни още той.

Ето какво каза наставникът на Жалгирис Владимир Чебурин преди първия двубой между двата тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички