Георги Дерменджиев похвали Сираков и Стоилов и обясни защо играчите на ЦСКА играха слабо срещу Левски


Георги Дерменджиев похвали Сираков и Стоилов и обясни защо играчите на ЦСКА играха слабо срещу Левски
Снимка: БГНЕС

4673 0

Бившият старши треньор на Лудогорец, Левски и националния отбор на България - Георги Дерменджиев, даде интервю пред "Мач Телеграф", в което изрази мнение, че "сините" напълно заслужено са победили ЦСКА на 18 септември, а Наско Сираков и Станимир Стоилов са преобразили коренно ситуацията на "Герена":

"Дербито е много чакана среща от всички. Винаги е имало много фенове, които наблюдават тези мачове. Мисля, че Левски заслужено победи и като игра, и като поведение на терена, движението с топка и без нея, динамиката, която имаше в самия мач. "Сините" превъзхождаха ЦСКА във всичко", започна той.

"От момента, в който Наско Сираков и Станимир Стоилов станаха ръководни кадри в клуба, нещата придобиха друг начин на управление. Получи се така, че те двамата сложиха точка на това порочно управление. Другият важен момент е, че те обединиха привържениците. Финансовата ситуация се подобри. Не взимаха излишни играчи, които да взимат такива високи възнаграждения. Това са много важни фактори, които подобриха условията в Левски".

"Освен това, Стоилов е много опитен специалист, с голяма рутина и успехи. Със своя авторитет показа на играчите какво трябва да се прави. Футболистите се опитват да водят играта", добави още Дерменджиев, а след това каза няколко думи и за ЦСКА, заявявайки, че важността на сблъсъка със "сините" е повлияла на играчите на Саша Илич, тъй като те не са участвали в мачове с подобен заряд:

"Този ЦСКА не е ЦСКА, който всички очакват. Саша Илич е играл такива дербита, но много от неговите футболисти не са. Мисля, че отговорността им въздейства психологически и това е причината да изглеждат така. Има голяма част от футболистите, които играят тромаво. Ако съдим по световната практика, когато става въпрос за дербита, не играят повече от 15-16 човека. Мисля, че Илич все още изучава играчите и е възможно поради тази причина да прави ротациите".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Саша Илич хвърля новите футболисти на ЦСКА в сблъсъка с Пирин Благоевград

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички