Шимунджа обяви след триумфа: Математиката е ясна - водим с 3 на Рома и трябва да...


Шимунджа обяви след триумфа: Математиката е ясна - водим с 3 на Рома и трябва да...
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2771 0

Анте Шимунджа остана доволен от втория категоричен мач на Лудогорец в Европа в Разград. След като в началото на груповата фаза шампионите победиха Рома, сега "орлите" удариха с 2:0 ХИК Хелзинки в мач, изцяло доминиран от неговите възпитаници. 

"Имахме разбирателство преди мача и преди групите, че искаме да играем и да се състезаваме. В Европа трябва да си агресивен и фокусиран през целите 90 минути и това беше ключът към успеха тази вечер", категоричен бе Шимунджа. 

"Ако е нужно, трябва да сме готови да жертваме всичко. Показахме колко искаме да се класираме напред". 

Победата гарантира на Лудогорец участие в Европа през пролетта, тъй като си гарантира поне 3-тото място в груповата фаза. От последните два двубоя ще се реши дали "орлите" ще играят в елиминациите на Лига Европа, или тези на Лига на конференциите. 

Шимунджа набързо направи сметката в групите и обяви, че Лудогорец трябва да задържи аванса си спрямо Рома, защото целта на тима е да продължи към по-тежките съперници и елиминациите във втория по сила клубен турнир. 

Математиката в спора за второто място с Рома 

"Имаме 7 точки, а Рома - 4. Сега трябва да запазим второто място и трябва да запазим разликата с римляните. Важното е, че сега ще си починем", сподели Шимунджа, който коментира и следващия евромач с Бетис. 

"Знам, че трябва да сме на много по-високо ниво, защото Бетис е много добър отбор. Хубавото е, че ще играем пред нашите фенове в Разград. Знаем как Бетис играе и трябва да сме на много високо ниво, за да вземем нещо от този мач", каза по темата треньорът на Лудогорец. 

Има ли проблем с Кирил Десподов? 

Победата и оставането в Европа през пролетта безспорно е тема №1 на деня, но в същото време се разпали дискусия относно Кирил Десподов. Голмайстор №1 на отбора не записа нито една минута на терена срещу ХИК, въпреки че се очакваше да е титуляр. Малко след края на мача беше разкрита причината Десподов да остане на пейката

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички