Анте Шимунджа: Имаме кураж, феновете могат да ни помогнат да сме първи в групата


Анте Шимунджа: Имаме кураж, феновете могат да ни помогнат да сме първи в групата
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1410 0

Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, изрази увереност, че неговият отбор е в играта за първото място в своята Група "C" на Лига Европа. За целта обаче разградчани ще трябва първо да се разправят с Бетис. Именно предстоящият двубой между двата тима беше и акцентът в интервю на наставника в "Домът на футбола".

Разградчани посрещат на "Хювефарма Арена" именития си съперник в четвъртък (27.10) от 19:45 ч. 

"Напрежение? Винаги е хубаво, когато играеш европейски мач, когато имаш среща от европейски клубен турнир. Правилната дума може би не е напрежение, а мотивация. Положителната страна е, че ние искаме да сме равностойни на всички отбори. Засега сме доволни, но остават още две срещи", заяви Шимунджа.

Той разкри формулата, с която неговите възпитаници могат да преодолеят трудното предизвикателство Бетис. Една от най-важните съставки според специалиста са головете, които "зелените" определено знаят как да бележат. До момента те имат 7 попадения на сметката си в групите на ЛЕ.

"На първо място трябва да вкараме повече голове от тях. Трябва да бъдем много агресивни и да бъдем близо до тях, да ги накараме да играят по нашия стил. Ще опитаме да използваме техните слабости. В позиция сме, когато математиката казва, че можем да се борим за първата позиция. Играем мач за мач. Нека видим какво ще вземем от 90-е минути утре, тогава ще мислим за бъдещето", допълни още той, не скривайки добрите си впечатления от своите играчи.

"Харесва ми куражът, с който играем. Това е начинът, по който искам да изиграем всеки един двубой, дори в първенството. Трябва да сме агресивни в атака. Надявам се, че феновете ще ни помогнат. Ако искат, могат да направят великолепна атмосфера. Разбира се, това е голям плюс за нас. Кирил Десподов няма да може да играе утре, започна тренировки едва вчера. Възстановява се добре, но последната дума е на докторите", завърши Анте Шимунджа.

Ето какво каза и треньорът на Бетис Мануел Пелегрини преди двубоя с разградчани

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички