Мануел Пелегрини обясни за какво ще играе Бетис в Разград и се оплака от дългото пътуване


Мануел Пелегрини обясни за какво ще играе Бетис в Разград и се оплака от дългото пътуване
Снимка: Getty Images

1886 0

Старши треньорът на Бетис - Мануел Пелегрини, даде пресконференция на испанска земя преди отпътуването за България, където в утрешния 27 октомври тимът му ще се изправи срещу Лудогорец в Разград в мач от 5-ия кръг на Лига Европа.

69-годишният специалист призна, че равенството би било добро, тъй като би донесло първото място в Група "С", но и допълни, манталитетът на отбора е винаги да излиза за победа. В момента Бетис е лидер с 10 пункта, а "орлите" са втори със 7. Рома има 4 на третата позиция, а ХИК е на дъното с 1. 

"Няма да играем за равенство, защото ако влезеш с такава нагласа е трудно да изиграеш добър мач. Ще се опитаме да спечелим, но и равенството ще бъде добро, защото ще ни донесе първото място в групата. Нашият манталитет обаче е винаги да излизаме за победа", каза Пелегрини и след това припомни, че Лудогорец е изиграл силен мач в Испания и е успял да победи Рома:

"Лудогорец е силен отбор, който се бори за първите две места в групата. Вече ги познаваме добре, те изиграха силен мач на нашия стадион, а преди това победиха Рома в България. Това е един труден съперник с добри играчи. Основната ни цел беше да се класираме и вече я постигнахме".

Мануел Пелегрини изрази и недоволство от факта, че футболистите му ще предприемат дълго пътуване, а през уикенда (30 октомври) им предстои тежко гостуване и на Реал Сосиедад от 12-ия кръг в Ла Лига: "Всички искаме да играем в Лига Европа, но когато играеш в четвъртък като гост, трябва да нощуваш в града, в който се играе мачът и това прави пътуването твърде дълго. Летището е далеч от мястото, където играем, а след този мач ни предстои и гостуване на "Сан Себастиан", където ще пътуваме в събота и ще се приберем късно в неделя, което е много уморително".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Проблеми за Бетис преди гостуването на Лудогорец - двама играчи са аут, а други двама са под въпрос!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички