Анте Шимунджа призова Лудогорец преди Бетис: Фокусирани, концентрирани и агресивни! (ВИДЕО)


Анте Шимунджа призова Лудогорец преди Бетис: Фокусирани, концентрирани и агресивни! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1879 0

В четвъртък (27 октомври) Лудогорец посреща Реал Бетис в среща от 5-ия кръг на груповата фаза в Лига Европа. Двубоят е с начален час 19:45, а старши треньорът на "орлите" - Анте Шимунджа, даде пресконференция в деня преди сблъсъка.

Българският гранд е на второ място в Група "С" с актив от 7 точки. Испанците са лидери с 10 пункта, на трето място е Рома (4), а на четвъртото е ХИК Хелзинки (1). Наставникът на "орлите" бе запитан в началото какво трябва да направят играчите му, за да избегнат резултат като този от първия мач (2:3):

"Специално в защита и в последната третина от терена е много важно да бъдем фокусирани, концентрирани и агресивни. Не можем да им позволяваме да стигат до чисти ситуации, трябва да сме максимално близо до противника. Но за да го направим, трябва да сме агресивни и в средата на терена, и в атака. Ясно е обаче, че това е футбол и не можем да играем по този начин 90 минути", отговори Шимунджа.

Без Янков, Десподов - под въпрос

След това треньорът на Лудогорец отговори на въпрос дали има проблеми в стартовия си състав и дали ще може да разчита на най-доброто:

"Винаги разчитам на най-добрите, които са в момента. Няма да бъде по-различно и за утрешния мач. Ясно е, че Доминик Янков няма как да играе. Кирил Десподов започна с тичане и ще видим реакцията след тези тренировки. Другите са на линия. Ще се опитаме да сглобим най-добрия отбор, който да бъде много агресивен и атакуващ".

"Целта е да победим"

На въпрос мислят ли "орлите" за първото място в Група "С", Анте Шимунджа отговори": "Ние сме амбициозен отбор. Знаем срещу кого ще се изправим утре. Ако получим шанс - ще го грабнем с две ръце. От първия мач сме казали, че срещу когото и където играем, целта е да победим. Това ни е целта и за утрешния мач".

"Когато сме в добър цикъл с победи винаги има самочувствие и това е нормално за всеки един футболист. Ние не сме доволни от всеки мач, защото виждаме и лошите неща и опитваме да ги подобрим. Това не се случва само в Лудогорец, а във всеки футболен клуб в света. Опитваме се да повтаряме хубавите неща и да подобряваме нещата, в които не сме добри. Виждам израстване не само в играчите, а в цялата група на Лудогорец", каза още 51-годишният специалист.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - УЕФА прати 40-годишен съдия в Разград за Лудогорец - Бетис!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички