"Mundo Deportivo" подчерта домакинската форма на Лудогорец и пресметна какво е нужно на Бетис в Лига Европа


"Mundo Deportivo" подчерта домакинската форма на Лудогорец и пресметна какво е нужно на Бетис в Лига Европа
Снимка: Ludogorets.com

1435 0

В утрешния четвъртък (27 октомври, 19:45 часа) Лудогорец е домакин на Реал Бетис в мач от 5-ия кръг на груповата фаза в турнира Лига Европа. "Орлите" са на второ място в Група "С" с актив от 7 точки, а испанците са лидери с 10 пункта. На трета позиция е Рома (4), а на дъното е ХИК Хелзинки (1).

Ден преди сблъсъка, популярното испанско издание "Mundo Deportivo" излезе с материал за двубоя на "Хювефарма Арена", акцентирайки върху добрата домакинска форма на състава на Анте Шимунджа:

23 победи, 1 равенство и само 2 загуби

"Реал Бетис гостува на Лудогорец този четвъртък на стадион "Хювефарма Арена" - малко съоръжение с капацитет за 11 000 фенове, на което българският шампион е практически непобедим, след като до момента през 2022 г. има 23 победи, 1 равенство и само 2 загуби, със 70 отбелязани гола - почти по 3 средно на мач, а допуснатите са само 16", пише в началото "Mundo Deportivo".

"Лудогорец направи 1:1 на 18 септември срещу Арда Кърджали в българското първенство - точно след като загуби с 2:3 на "Виямарин" от Бетис, а на 2 август загуби с 1:2 от Динамо Загреб в квалификациите за Шампионска лига. На 13 април пък паднаха с 2:3 от Левски за Купата на България", разказва изданието и допълва, че във всички останали 23 мача в Разград Лудогорец е бил краен победител.

Сметките в Група "С"

"Равенството ще бъде достатъчно на Реал Бетис, за да си осигури първото място в Група "C" и така да избегне 1/16-финалите в Лига Европа през февруари, които ще бъдат между вторите отбори от Лига Европа и третите от Шампионска лига", пресмятат в Испания и констатират, че дори да не постигнат нужния резултат в България, Рома може да им осигури първото място, побеждавайки ХИК Хелзинки като гост на 27 октомври и Лудогорец като домакин на 3 ноември.

*Още НОВИНИ ЗА ЛУДОГОРЕЦ ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички