„Валеше много дъжд…“- звезда на Локомотив Пловдив разкри как от нападател стана вратар


„Валеше много дъжд…“- звезда на Локомотив Пловдив разкри как от нападател стана вратар
Снимка: Lap.bg

1431 0

Вратарят на Локомотив Пловдив Динко Хоркаш сподели мнението си за развитието на сезона в Първа лига досега. Неговият тим е лидер в шампионата.

24-годишният босненски страж  разказа и за първите си стъпки във футбола и как всъщност се е преместил от поста на нападател към този под рамката.

ИЗКАЗВАНЕТО НА ЗВЕЗДАТА НА „ЧЕРНО-БЕЛИТЕ“

Най-трудните мачове минаха. Ние подхождаме мач за мач. Започнахме сезона срещу Ботев, искахме да спечелим, но не можахме. Натрупахме много точки и победи. Искахме да вземем повече от Лудогорец и ЦСКА, но важното е, че сме първи“, сподели Хоркаш в интервю пред "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

„Надявам се да продължим така, правим това, което се изисква от нас. Получава се на терена, играем най-хубавият футбол в efbet Лига. Можем да бием всеки отбор“, каза още той.

 „Всеки мач искаме да бием, най-трудно бе в Разград. Пак сме първи. Аз не гледам на индивидуално ниво, аз гледам като отбор да сме най-добри в България“, каза вратарят за отминалите дербита с Лудогорец и ЦСКА

„Аз работя с този екип вече година и половина, има много изисквания, разбира се. Вижда се, че се получава. Играем добре", обяви той.

„Може би дебютът, срещу Локо София. Най-голямо впечатление ми направи срещу Ботев тука, бихме 1:0. Чувствам се добре в Пловдив, Локомотив е огромен клуб с най-добрите фенове.Да,бързо се адаптирах. Не е толкова различно с хърватския език, но бързо научих българския““, сподели Хоркаш.

ПЪРВИТЕ МУ СТЪПКИ ВЪВ ФУТБОЛА

Започнах на пет години, много малък, баща ми и брат ми тренираха футбол. Бях нападател и един ден като много валеше дъжд казах, че няма да тренирам повече. След 2-3 месеца се върнах, на една тренировка нямаше вратар, застанах аз и така всичко започна. На 12 години се обадиха от Динамо Загреб и отидох на проба, те бяха доволни“, разказа той за първите си стъпки във футбола.

Имаме още важни мачове до зимата, действаме мач по мач, не искам да мисля за бъдещето. Във футбола всичко е възможно. Ливакович е топ вратар, един от най-добрите на света. Надявам се, че аз съм следващия, но действаме тук мач по мач и каквото стане“, коментира стражът.

Надяваме се, че ще продължим по този начин. Няма да има по-щастлив от мен ако спечелим титлата. Треньорът каза да се забавляваме на футбола, да правим каквото се иска от нас и да сме доволни след всеки мач“, завърши той.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Сашо Станков: Моите деца в Локомотив Пловдив още не са показали пълния си потенциал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички