Само в SportLive! Георги Василев – Гочо: Локомотив Пловдив може да стане шампион, другите отбори не са Аякс от 70-те години


Само в SportLive! Георги Василев – Гочо: Локомотив Пловдив може да стане шампион, другите отбори не са Аякс от 70-те години
Снимка: lokomotivpd.com

3690 0

Локомотив Пловдив изумява с перфектния си старт на сезона в Първа лига. Селекцията на Александър Томаш е лидер в класирането, като записа и клубен рекорд, постигайки 9 поредни победи.

Сега за „черно-белите“ предстоят мачовете на истината. В рамките на няколко дни те ще се изправят срещу Лудогорец и ЦСКА. Първо пловдивчани ще в гостуват в Разград в сряда, а в понеделник ще приемат армейците на „Лаута“.

Един най-славните футболисти и голяма легенда  на Локомотив Пловдив – Георги Василев – Гочо, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди двете ключови срещи. Рекордьорът по изиграни мачове отбелязани голове в пловдивското дерби е убеден, че „черно-белите“ могат да спечелят и срещу Лудогорец, и срещу ЦСКА. Той изрази мнението си и за шансовете на любимия му клуб да стане отново шампион на България точно 20 години след първия триумф с историческата титла.

Ето какво сподели Гочо пред медията ни:

- Г-н Василев, Локомотив Пловдив пренаписа историята на клуба, регистрирайки 9 поредни победи и е водач в класирането.  Какви са очакванията Ви за предстоящото най-тежко изпитание от началото на сезона – визитата на тоталния хегемон Лудогорец?

- Защо да не постигнем и десета победа? Ако играят на високо ниво, Локомотив Пловдив може да спечели в Разград. Няма тук кой ще бие и кой няма да бие. И баба Ванга не може да прогнозира това вече.

- Локомотив Пд обаче е с пет поредни загуби от Лудогорец за първенството, но последният успех е именно в Разград.

- Локомотив Пловдив играе по-силно срещу силните отбори. Какви са тези Лудогорец? Не са чак толкова силни.

-Тази година ли не са толкова силни или по принцип?

- По принцип. Не виждате ли, че не играят както трябва. Пак ще кажа, че не са чак толкова силни.

- Предстоящите двубои срещу разградчани и ЦСКА ли ще бъдат най-важните тестове, които ще покажат готови ли са „черно-белите“ да се борят наистина за титлата?

- Разбира се. Изключително важно е да се вземат и двата мача. Аз мисля, че Локомотив Пловдив са по-добри и от Лудогорец, и от ЦСКА, но зависи как ще играят. Нужно е да няма страх. При мен няма страх, но при тях не знам как е.

- Възпитаниците на Александър Томаш нижат победа след победа, но според Вас има и напрежение в отбора преди тези ключови сблъсъци?

- Мисля, че няма. Представят се добре и се надявам да продължи така и занапред.

- Според Вас имат ли сили да спечелят дори и двете срещи?

- Ако искат да влязат в борбата за медалите, трябва да ги спечелят.

- Реални ли са шансовете  Локомотив Пловдив да стане отново шампион точно 20 години след първия исторически триумф с титлата на България?

- Имат шансове. Само трябва да си повярват. Не мисля, че другите отбори са кой знае какви. Не са и Аякс от 60-те и 70-те години.

- Кой мач ще бъде по-труден – този в Разград или домакинството на ЦСКА?

- За мен и двата мача не са трудни. Зависи как ще се представи нашият отбор на терена. Ако не се уплашат, ще ги ударят. Какво толкова има? Аякс от онзи период беше машина. Тези сега какви са? Тогава трудно можеше да ги биеш, нямаха слаб пост в отбора.

- Опасявате ли се, че някакъв страничен фактор може да повлияе в предстоящите двубои с „орлите“ и „червените“, както и в бъдещите срещи в шампионата?

- Единственият фактор е съдийството. Надявам се да не станем свидетели на подобно нещо.

- Локомотив Пловдив пише история. Колко може да продължи безгрешната серия на отбора според Вас?

- Ако зависи от мен, искам да само да побеждават до края. Зависи какви са им настроенията . В момента всичко им е наред.

- Какво е основното оръжение и рецептата за успехите на отбора на сърцето Ви от началото на кампанията според Вас?

- Важното е да играят както трябва  и да бият. Наблюдавам ги и се представят на високо ниво.

- Какъв е призивът Ви към феновете на отбора, сред които също цари еуфория?

- Феновете ни са изключително верни. Те са един голям плюс за Локомотив Пловдив. Отборът винаги се радва на тяхната подкрепа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Крушарски се закани на Лудогорец и ЦСКА: Остават 8 поредни победи до сбъдване на прогнозата ми

 АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички