Само в SportLive! Тодор Тимонов – Принца на Пловдив: Пожелавам на Локомотив Пловдив да стане шампион, ще им стискам палци!


Само в SportLive! Тодор Тимонов – Принца на Пловдив: Пожелавам на Локомотив Пловдив да стане шампион, ще им стискам палци!
Снимка: facebook.com/todor.timonov

3835 0

Първенството в родната Първа лига през този сезон се развива изключително интересно! Лидер е Локомотив Пловдив, а считаните за фаворити за титлата Лудогорец и ЦСКА към момента изостават сериозно от „черно-белите“. Битката тепърва ще става все по-ожесточена.

В навечерието на дербито между „канарчетата“ и армейците SportLive.bg попита бившия офанзивен халф на Ботев Пловдив, ЦСКА, Анжи Махачкала и Локомотив Пловдив – Тодор Томонов, известен като Принца на Пловдив, как ще се развие борбата за шампион на България през тази кампания и в частност за „червените“.

37-годишният настоящ спортен директор на Спартак Пловдив изрази любопитно мнение, след като обяви, че ще стиска палци за триумф на Локомотив Пловдив с титлата. Лимона е юноша на „канарчетата“ и заклет ботевист, но игра един сезон и с екипа на „смърфовете“. Той е сред футболистите, направили „Голям шлем“ в Пловдив – подвизавал се е в Ботев, Локомотив, Марица и Спартак.

Ето какво сподели Тимонов пред медията ни: 

- Г-н Тимонов, играхте и за ЦСКА, откъдето осъществихте трансфер в чужбина – Анжи Махачкала. С какво запомнихте престоя си на стадион „Българска армия“?

- Ооо…Много са нещата. Това беше доста отдавна. Нивото в Ботев Пловдив като организация и в цялостен аспект бяха много под нивото на ЦСКА. Разликата беше огромна. Наистина са много нещата, но не искам в момента да изтъквам ЦСКА.

Благодарен съм им, че ми дадоха шанс, след което се случи и трансферът ми в Русия.

- Защо според Вас „червените“ започнаха толкова колебливо сезона, въпреки че през трансферния прозорец пръснаха и сериозна сума за нови попълнения, като се очакваше да бъдат основния конкурент на Лудогорец за титлата?

- Тук вече нищо не мога да кажа. Очакванията към всеки един голям клуб като ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив преди всеки сезон са големи.

В дадения момент  те са едни, но не се получават и създават някакви катаклизми. Отборът не върви, те също смениха треньора си. Но просто не съм в кухнята на ЦСКА.

- Ще се върне ли ЦСКА в битката за титлата и да се бори за нея?

- Разбира се, че имат тази възможност. Виждаме какво е първенството в момента. Лудогорец могат да загубят от всеки. Не са толкова страшни, както бяха години назад. Не са онзи хегемон.  С една идея и те свалиха нивото.

Локомотив Пловдив е приятната изненада към момента. Всичко е възможно, но за да имаме силен български футбол е необходимо Левски и ЦСКА да са силни. Надявам се през този сезон да има нов шампион, че дори и това да е Локомотив Пловдив. Пожелавам успех на Локо Пд и даже може и да им стискам палци, но реалността е, че към момента нямат дълга скамейка.

Разполагат с добър треньор  и добри футболисти. Справят се добре и им се получава засега, но това че нямат дълга резервна скамейка може да им изиграе лоша шега. Не знам дали ще им стигнат силите.

- Вие сте сред малкото футболисти, които направиха голям шлем във всички пловдивски отбори. Какво е чувството да сте играл и за четирите клуба – Ботев, Локомотив, Марица и Спартак, въпреки че си останахте ботевист?

- В който и отбор да съм бил, съм правил всичко възможно да се представям на добро ниво. Уважавал съм всички отбори, ръководители и съотборници.

Това е най-важното, за да искаш и ти някакво уважение. Чувствам се добре от факта, че съм играл за всички пловдивски отбори. Похвално е за един футболист, който е преминал през тях и е оставил добри впечатления. Пожелавам го на всички, за които има възможност да се случи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Принца на Пловдив:  Петев не харесва Неделев! Един ден Тошко ще изведе Ботев Пд на „Колежа“!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Бивша звезда на „канарчетата“ и „червените“:  Ботев Пд ще победи ЦСКА, Попето ще е герой!

ОЧАКВАЙТЕ И ЧЕТВЪРТА ЧАСТ ОТ ОБШИРНОТО ИНТЕРВЮ С ТОДОР ТИМОНОВ  ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички