Само в SportLIve! Емил Велев – Кокала обясни роднина ли му е Йоан Стоянов и отсече: Чака го добро футболно бъдеще


Само в SportLIve! Емил Велев – Кокала обясни роднина ли му е Йоан Стоянов и отсече: Чака го добро футболно бъдеще
Снимка: Lap.bg

8037 0

Емил Велев – Кокала прекара голяма част от активната си футболна кариера в отбори от Израел. Левски елиминира Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

По време на двата двубоя срещу израелците Велев влезе в ролята на „топла връзка“ в комуникацията между двата клуба. Кокала коментира пред SportLive.bg представянето и на Апоел Беер Шева в турнирната битка с Левски, като внесе подробности и около темата за българския национал Йоан Стоянов, който играеше в редиците на съперника на столичния гранд.

Именно 22-годишният таланлив нашенец заби гол-шедьовър във вратата на Пламен Андреев за 1:1. Преди около 2 седмици в израелско издание се появи цитат от Кокала, който заявява, че Стоянов му е братовчед. Велев разясни каква е истината за добрите му отношения с родния национал и изрази мнението си за 22-годишния играч:

Ето  какво сподели Кокала пред медията ни:

- Г-н Велев, какво е мнението Ви за цялостното представяне на Апоел Беер Шева в двата мача?

- Според мен играха доста посредствено. Демонстрираха много малки изблици на качествен футбол. Но те продадоха доста футболисти и взеха нови, които все още не са обиграни. Видяхме, че Йоан Стоянов се представи на високо ниво.

- Той не получаваше много шансове за изява, но вчера започна като титуляр за израелците и реализира страхотно попадение.

- Аз бях казал още първия мач, че им липсва такъв играч като Йони Стоянов. Миналата година го бях предложил на Левски, когато беше даден под наем на Нес Циона. Мъри Стоилов обаче си тръгна, а след това нямаше време за допълнителна комуникация. Сега виждате, че го пуснаха да играе в Европа.

- Провеждал ли сте разговори с Апоел Беер Шева във връзка с неговото бъдеще?

- Не, не. Той си е техен футболист. Те го купиха от Квар Саба. Иначе с него съм имал много разговори, ако се случи нещо, да дойде да играе в Левски. Той казваше, че няма проблем, но настоящият му отбор си е Апоел Беер Шева. Те определят какво ще се случи с него.

- Предлагал ли сте го и на други клубове, освен на Левски?

- Не, само на Левски.

- В израелско издание Ви цитираха да казвате, че имате роднинска връзка с Йоан Стоянов, но след това Вие отрекохте. Грешка в превода ли стана и каква точно е истината?

- Нямаме роднинска връзка. Това е грешка на журналиста. С неговите баба и майка сме били в една компания в Израел много години. Освен това те са от Пловдив, а аз съм от София, макар че това няма никакво значение.

- Какво е мнението Ви за неговото футболно израстване?

- Йоан е един много добър футболист. Разполага с голям потенциал. Млад е, има бързина и виждане, работи на скорост, притежава и техника. Предстои му добро бъдеще.

Първият въпрос, който зададох за него на Беер Шева, е защо този човек не играе. Питах треньора на отбора и ръководството на клуба в лицето на президентката Алона Баркат. Все пак той е национал на България, а пък не играе.

- Получихте ли някакъв отговор?

- Тя каза, че това си е виждане на спортно-техническото ръководство на клуба. Аз казах, че този човек има бъдеще да играе голям футбол.

- С какви впечатления останаха от Апоел Беер Шева от престоя си в София, от Левски и всичко, което съпътстваше турнирната битка между двата отбора?

- Преди реванша бяхме на общ обяд с ръководството на Беер Шева и делегата на мача. Бяха приети много радушно. Всичките им изисквания бяха изпълнени. Мисля, че абсолютно всичко е минало нормално.

Отзивите им за Левски са положителни. Знаят, че имаме най-голямата публика. ЦСКА също горе-долу. Знаем, че в България, когато попитаме някой от провинцията от кой отбор е, отговорът е Левски или ЦСКА. Нека да не си кривим душата. Пловдивските клубове също имат доста фенове, Варна има отбор, но по-голямата част от запалянковците са от Левски или ЦСКА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала каза способен ли е Левски на чудо срещу Айнтрахт и отсече: Богатството ни са феновете, а не парите!

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ ВЕЛЕВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички