Само в SportLive! Емил Спасов направи любопитен намек за разногласията на „Герена“ и отсече: Левски прави нещо уникално! Сблъсъците с Айнтрахт ще са бонус!


Само в SportLive! Емил Спасов направи любопитен намек за разногласията на „Герена“ и отсече: Левски прави нещо уникално! Сблъсъците с Айнтрахт ще са бонус!

14633 0

В четвъртък Левски ще се изправи срещу Апоел Беер Шева в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите. Двубоят ще е в Израел. Крайният победител от спора ще се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт на прага за заветните групи на турнира.

Бившият нападател на Левски Емил Спасов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg, свързано с евроучастието на любимия му клуб. Шесткратният шампион на България със „сините“ говори и по други актуални теми около гранда от „Герена“.

Ето какво обяви Спасов пред медията ни:

- Г-н Спасов, на дневен ред са сблъсъците с Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите. Как оценявате шансовете на Левски да продължи и да стигне до мачове с Айнтрахт Франкфурт и има ли фаворит в срещите с израелците?

- Преди дни четох интервю на моя приятел и бивш колега – Емил Велев – Кокала, че тази година Апоел Беер Шева са похарчили 10 млн. евро за футболисти, а пък нашият отбор е по-добър. Кокала има поглед върху нещата, защото игра дълги години в Израел и познава много добре обстановката. Той води техни отбори в България и познава много хора в Израел. Има сериозни впечатление и не вярвам думите му да са хвърлени на вятъра.

Ако Левски играе, както го правеше досега и има шанс да реализира създадените положения, мисля, че има шанс да се класира за плейофа. За мен това ще е изключителен успех на този етап в състоянието, в което се намира клубът и с тези кавги, и простотии по трибуните.

Вече с Айнтрахт какво ще стане, ако се класираме? Там ще е само бонус!

- Възможно ли да се случи чудото срещу германците?

- Възможно е. Именно поради тази причина футболът е най-интересната игра в света. Навремето никой не вярваше, че ще елиминираме Щутгарт, но го постигнахме.

- Левски може ли да стане шампион през този сезон или поне да се намеси по-сериозно в битката за титлата?

- Отборът разполага с абсолютно голям потенциал. Всичко зависи от самите срещи и от скамейката, тъй като нивата е дълга и се иска постоянство. Пак ще кажа, че отборът се опитва да играе модерен футбол доколкото има възможност с това, което разполага и да радва хората.

Стадионът се пълни, а хората започнаха да вярват. Непрекъснато ме спират наши фенове, които се радват: „Много хубаво играят тия хора! Какво стана с тоя отбор? Как така изведнъж заиграха“.

Независимо от всичко отборът наистина играе добре, ще се повторя за пореден път. При малко повече точност в Пловдив, спокойно можеше да се излезе като победител от мача с Локомотив. Ще подчертая, че „черно-белите“ в момента са един много силен отбор. Гледал съм и други техни двубои, в които се представиха на високо ниво, но в този показаха една изключителна класа.

Радвам се и за техния треньор и изобщо за отбора им. Локомотив Пловдив на мен са ми един от симпатичните тимове в българското първенство. Винаги съм обичал да играя срещу тях. Двубоите срещу Локомотив Пловдив преминават джентълменски, с много уважение и почти без картони. Техният отбор демонстрира много съвременен и приличен футбол.

- Какъв е призивът Ви към феновете на Левски с оглед на неразбирателството и разногласията, които царят между тях и настоящото ръководство на клуба?

- Не знам вече точно какво да кажа. Виждате какво стана след напускането на Станимир Стоилов. Той си има поддръжници. Разбира се, има там нещо, което не могат да разделят. Както казва един мой приятел: „ На този свят няма нищо без пари. Всичко е свързано с някакви пари!“.

Не мога да обаче да знам какво точно. И преди съм го казвал, че той напусна отбора в един много важен и лош момент. Според мен не трябваше да го прави. Но както и да е.

Радвам се, че при Николай Костов сега отборът демонстрира добра игра.

- Казахте, че и феновете започват да го оценяват.

- Да. Хората наистина го правят. Никой не го познаваше Николай Костов – неговата работа и т.н. Аз го познавам като колега от едно време, когато играхме 5-6 месеца заедно. Нямах никакви впечатления за работата му като треньор. Но е работил успешно в Русия, Украйна, Казахстан. Постигнал е немалко успехи и хората го уважават. Означава, че има качества, а и си личи.

Естествено, че има още какво да се желае по отношение на представянето на отбора. Но тимът демонстрира съвременен футбол, какъвто всички левскари желаем да виждаме – нападателен и открит. Да, вкарват ни голове някой път, правим и грешки. Нужно ни е още мъничко в завършващата фаза, за да подобрим още малко играта си, а това става с победи. Малко повече самочувствие и успехи и нещата ще се наредят.

Е, ние българите винаги сме свикнали да искаме повече, отколкото можем. Пак ще отбележа, че с тези средства, с които се разполага в клуба това, което правят е уникално.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! „Синя“ легенда скъса от критики трима играчи и отсече: Впечатлен съм от Ники Костов, но за без пари – толкоз

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички