Само в SportLive! Войн Войнов: Левски няма да допусне нов случай „Хамрун“! Не бива да обвиняваме някой от клуба за продажбата на Сундберг


Само в SportLive! Войн Войнов: Левски няма да допусне нов случай „Хамрун“! Не бива да обвиняваме някой от клуба за продажбата на Сундберг

4900 0

Левски започва тазгодишното си участие в Европа довечера. „Сините“ гостуват на Шкупи в Скопие в първа среща от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят срещу северномакедонците е от 22 часа.

Легендата на Левски Войн Войнов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg в навечерието на срещата с Шкупи. Той изрази мнението си и за продажбата на защитника на „сините“ Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец.

Ето какво обяви трикратният шампион с Левски пред медията ни:

- Г-н Войнов, тазгодишното участие на Левски в евротурнирите чука на вратата. Ще започне ли то с победа срещу Шкупи?

- Очаквам добър резултат. Левски да победи или да завърши поне наравно. Противникът обаче е доста непознат най-вече за голяма част от футболната аудитория в България, включително и за мен.

Поради тази причина реваншът ще е изключително важен. В Скопие трябва да си подсигурим резултат, който да позволи да бъдем по-спокойни за втората среща.

Аз лично очаквам труден мач. Съперникът знае възможностите на Левски. Не смятам, че ще играят много атакуващо, а също ще бъдат по-внимателни. За нашия отбор съм сигурен, че ще преследва победата още там. Много ще е важно разузнаването. Убеден съм, че Костов познава добре противника и ще приложи най-добрата тактика за този мач.

- Каква все пак е точната Ви прогноза за сблъсъка в Северна Македония?

- На мен ми се иска да победим, но и равен резултат ще е добър преди реванша. Дано да спечелим.

- Какво е мнението Ви за съперника, макар че Ви е доста непознат?

- Не го познавам. Каквото и да кажа, просто ще бъде наизуст. Всичко, което научавам за тях, е от медиите.

- Шкупи отбор за подценяване ли е все пак според Вас?

- В никакъв случай. Мисля, че вече отбори и от Малта и т.н., за да не ги изброявам всички малки държави, вече си имат цена и не е като едно време. Преди си казвахме: „С колко ще ги бием“. Сега обаче ситуацията е съвсем друга. Няма място за абсолютно никакво подценяване. Освен това нямаме и такова основание.

- Какво е предимството на Левски, ако е налице такова?

- Предимствата са няколко. Левски си е Левски. И като клуб, и като история. Това също е важно. Мисля, че и като качество сме по-добри от тях. Пак ще подчертая, че не ги познаваме много добре и е нужна пълна концентрация от първата до последната минута.

- Ще успее ли Левски да реши всичко още в първата среща?

- В никакъв случай не мога да кажа категорично, че това ще се случи. Дори и да ги победим. Не си спомням много добре първия мач в Малта миналата година, но няма нищо сигурно.

- Притеснява ли Ви, че е възможно да се случи нещо подобно като в сблъсъка с Хамрун Спартанс?

- Не. Мисля, че няма да стигне до подобно развитие. Не искам да разказвам стари вицове. Един път сме пострадали. Според мен няма да го допуснем отново.

- Какво мислите за следващия евентуален съперник или да я караме мач за мач?

- Нека да подходим професионално и да не говоря за други неща. Да изчакаме да мине и втората среща. Дотогава ще се знае и кой ще бъде следващият съперник. За какво да говорим за бъдещ противник, след като още не сме преодолели настоящия?

- Северномакедонците пуснаха по-скъпи билети за феновете на Левски. Какво е мнението Ви за този техен ход?

- Това си е тяхна тактика. Тяхно право е. Който е решил да ходи на мача, не мисля, че ще му повлияят подобни финансови хватки от страна на съперника.

- Все пак ще Ви попитам разполага ли Левски с потенциал да се пребори за участие в груповата фаза на Лигата на конференциите?

- Мисля, че това ще бъде много добър успех за клуба на този етап. Според мен има потенциал. Всичко си зависи от отбора.

- Продажбата на Сундберг ще се отрази ли негативно?

- Мисля, че това са нормални неща. Не се случват само в Левски, а в цял свят. Не бива да обвиняваме, който и да е от Левски, защото знаем колко добри футболисти казват, че не искат да играят повече за настоящите си клубове.

Просто играчът не желае да остане. Ако не си тръгне, какво ще спечели Левски? Какъв пример ще е за другите, ако стои на пейката и не играе?

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала отсече: Левски е по-класният отбор от македонските мушмороци

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички