Само в SportLive! Войн Войнов: Когато видят „червените“ фланелки на терена, футболистите ни трябва да забравят всички сътресения в клуба


Само в SportLive! Войн Войнов: Когато видят „червените“ фланелки на терена, футболистите ни трябва да забравят всички сътресения в клуба
Снимка: LAP.bg

4774 0

Ден след Великден футболна България ще притаи дъх заради Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в поредния епизод от голямото си съперничество.

„Червени“ и „сини“ ще влязат в битката от различни позиции. Армейците са лидери в първенството и мечтаят най-накрая да сложат край на тоталната хегемония на Лудогорец, триумфирайки с шампионската титла. На „Герена“ пък през последните 2-3 седмици се разрази истинска буря на управленско ниво, приключила и с напускането на треньора Станимир Стоилов.

Sportlive.bg потърси за интервю легендарния офанзивен халф на Левски Войн Войнов преди дербито. Той сподели очакванията си за мача и мнението си за сътресенията в любимия му клуб.

Ето какво обяви трикратният шампион със „сините“ пред медията ни: 

-Г-н Войнов, през последните седмици през „Герена“ сякаш премина буря, но на хоризонта се задава Вечното дерби с ЦСКА. Какви са очакванията Ви за сблъсъка?

- За мен мачът е непредвидим, защото когато са играели Левски и ЦСКА, никога не се гледа моментната форма. Това е опровергавано от преди много  години, а същото важи и за настоящия период.

Смятам, че мачът ще бъде много оспорван. Естествено, че ми се иска и ще стискам палци Левски да победи.

-А какви са доводите за успех на „сините“, ако има такива?

- В последните мачове Левски играят много добре. И тези сътресения, които стават в клуба, са до зеления терен. Когато излезеш на него, нямат никакво значение тези сътресения, поне за мен е така. Защото там излизаш и виждаш противник с червени фланелки, една топка, съдии и трябва да дадеш всичко от себе. След като влезеш в съблекалнята и се прибереш вкъщи, отново може да имаш размисли за случващото се.

Така че аз не отдавам кой знае какво голямо значение , въпреки че има. Няма шанс да няма!

Тези неща се случват и в противниковия отбор. Те също знаят какво се случва в другия тим. Възможно е леко да подценят нещата. И те са човеци като нас. Лично за мен публиката също ще бъде много важна. Сигурен съм, че ще бъде 50:50 като посещаемост и двата отбора ще бъдат подкрепяни.

Каквито и проблеми да има в Левски, когато се играе с ЦСКА, се забравят абсолютно всички проблеми. Ние по наше време се имали и вътрешни такива. Къде ли ги няма? И в Реал Мадрид се срещат, доколкото знам.

Още веднъж казвам, че гледам с оптимизъм и искам да стане един хубав мач, зрелище, защото и хората желаят точно това.

-Ролята на Мъри ще трябва да бъде компенсирана, въпреки че футболистите са професионалисти.

- Играчите в отбора са професионалисти. Ако един по един в тима ги попитате и направите интервю, всеки един ще Ви каже, че е минал през 5-10, а някои и през 20 треньора. За мен това нещо на терена трябва да изчезне и да няма абсолютно никакво влияние, защото всички треньори са временни.

Ако някой мисли, че е над всички, за мен това е голяма грешка! И без Гунди, и без Христо Стоичков се играе – двете най-големи легенди за Левски и ЦСКА.  Виждаме, че се получават зрелищни дербита и мачовете си стават. Пак ще кажа, че когато се излезе на терена, вече всичко трябва да остане в съблекалнята.

-Какъв точен резултат бихте прогнозирал?

- Прогнозата ми е да победим. Но мисля, че мача ще завърши наравно.

- Ще се превърне ли Левски в препъникамък за ЦСКА за мечтата им да станат отново шампиони?

-  То всеки отбор може да изиграе подобна роля.  Но когато играят Левски и ЦСКА, никой не мисли за класиране и какво ще стане утре или другиден.  

Получават се страхотни мачове. Още от наше време, но ние винаги сме излизали един срещу друг с уважение към противника, защото ако няма взаимно уважение, няма да има и добра игра.

ПРОЧЕТЕТЕ И ДРУГАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НА ВОЙНОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG: Войн Войнов пред SportLive: Напускането на Мъри не е трагедия, скандалите между Ивков и Сираков трябваше да останат скрити

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SportLive: Валентин Михов с призив, свързан с драмите в Левски и предстоящото Вечно дерби

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички