Емил Кременлиев направи дисекция на защитите на ЦСКА и Левски преди дербито


Емил Кременлиев направи дисекция на защитите на ЦСКА и Левски  преди дербито
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4738 0

Героят от САЩ 94 Емил Кременлиев е бивш капитан и на ЦСКА, и на Левски. В момента той е треньор в школата на Арда Кърджали. Бившият защитник изрази любопитно мнение преди Вечното дерби в поноделник.

СРАВНЕНИЕ НА ОТБРАНИТЕЛНИТЕ ВАЛОВЕ НА „ЧЕРВЕНИ“ И „СИНИ“

„Явно и двата отбора отделят достатъчно внимание на представянето си в отбрана, за да имат такива положителни статистики. Виждаме, че ЦСКА са икономични при доста от своите победи и каквото и да говорим, много от тях се дължат именно на защитата и вратаря Бусато. Няма спор, че бразилецът има огромно израстване в последните един-два сезона и спаси отбора в много ситуации. Дори и при играта с крака има прогрес, като защитниците все по-уверено комбинират с него и го използват при изнасянето на топката.

Но тук не трябва да подценяваме и вратаря на Левски Андреев. Макар и да имаха доста негативна серия от 11 мача без успех, сините безспорно разполагат с добра защита. А винаги роля за това има и вратарят. Станимир Стоилов намери най-точната сплав от четирима в отбрана. Разполагат и с още двама-трима, които се включват добре, когато получат шанс от пейката при наказания и контузии“, коментира защитите на двата тима Кременлиев пред „Тема Спорт“.

„Каквото и да говорим, добрият отбор започва със защитата и двата тима спазват този принцип. Подсигуряват се отзад и чак след това мислят за случващото се напред. Освен това защитниците вкарват доста голове, особено тези на ЦСКА. Дори и онзи ден Мено Кох се разписа срещу Славия след страхотно изпълнение на статично положение. Червените разполагат със сериозно ръстово предимство срещу повечето от отборите в Първа лига и неслучайно са толкова успешни при стандартните ситуации. Много опасни в чуждото наказателно поле са и Юрген Матей, и Амос Юга.

Същото се отнася и за защитниците на Левски, макар и през този сезон те да не са толкова ефективни. Но и двамата бека на сините се включват сполучливо в офанзивен план и са способни винаги да измислят нещо нестандартно, за да подкрепят крилата. Същото се отнася и за Де Нойер от ЦСКА. Като цяло защитниците на Левски са по-добри технически и по-умело изнасят топката“, каза още той. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Емил Велев алармира за евентуален проблем в Левски заради дрязгите и изуми с прогноза за Вечното дерби

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички