Ексклузивно в SportLive: Валентин Михов с призив, свързан с драмите в Левски и предстоящото Вечно дерби


Ексклузивно в SportLive: Валентин Михов с призив, свързан с драмите в Левски и предстоящото Вечно дерби
Снимка: LAP.bg

10124 0

В понеделник предстои Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Двата тима излизат в поредния сблъсък помежду си на фона лидерската позиция на „червените“ и драмите на управленско и треньорско ниво при „сините“.

SportLive.bg потърси за мнение бившия президент на БФС и на ЦСКА Валентин Михов.  Армейците триумфираха с титлата под негово ръководство през 1992-а година. Само 12 месеца по-късно националният ни отбор пък се класира за Мондиал 1994 в САЩ, като футболната ни централа се оглавяваше именно от него. Цяла България още помни фурора на „лъвовете“, които станаха четвърти в света.

В момента Михов е консултант в маркетинг екипа на ЦСКА 1948, който е трети във временното класиране и е н битката за трофея от турнира за Купата на България. Той говори за предстоящото Вечно дерби и за амбициите на отбора, воден от Тодор Янчев.

Ето какво сподели Михов пред медията ни:

- Г-н Михов, точно след Великден вниманието на футболна България ще бъде приковано от Вечното дерби. Какви са очакванията Ви за предстоящия сблъсък между ЦСКА и Левски?

- Дерби като дерби. Звучи клиширано, но тези мачове са непредвидими. Винаги са ставали изненади, независимо дали единият отбор е по-слаб, или има други проблеми, свързани с футболисти или пък от треньорско естество.

Сега не мога да кажа нищо. Виждам, че в Левски започнаха проблеми. ЦСКА вървят силно в първенството. Има предпоставка за едно хубаво дерби!

-За подобни мачове не важат никакви футболни закони, но все пак накланят ли везните в полза на някой от двата отбора и каква е причината?

- Винаги когато везните са накланяли към единия отбор, е ставало обратното. Пак ще се повторя, че просто е непредвидимо дерби. То е с такъв голям заряд, какъвто го има на Битката за Пловдив между Ботев и Локомотив. Точно в тази непредвидимост е чарът на тези дербита.

- Все пак Вие сте човек, който е свързан с ЦСКА, независимо, че сега сте консултант в ЦСКА 1948. Предполагам, че ще стискате палци за „червените“…

- Бил съм там много години. И като ръководител, и като състезател в Детско-юношеската школа. В момента на друго място ми е хляба.

В последно време малко се поскрих от медиите, но на Вас Ви обръщам внимание, защото сте коректен човек и не ви отказвам.

- Проблемите на ръководно ниво и около треньорския пост след оттеглянето на Станимир Стоилов ще се отразят ли на Левски в дербито?

- При всички случаи  един такъв конфликт или проблем може да има отражение. Често обаче сме виждали, че при смяна на треньори въпросните отбори бият в следващия си двубой. Този мач пък е непредвидим от всякакво естество.

Разбира се, няма как да не се отрази по някакъв начин. Но мисля, че достатъчно професионално ще подходят футболистите и на двата отбора и ще сътворят едно дерби, което заслужава да се гледа.

-Какво е мнението Ви за драмите, които се случват на „Герена“?

- Не мога да се бъркам в делата на клуба. Рано или късно ще излезе къде е основният проблем. Но той си техен, вътрешен. Всеки друг отбор или специалист не трябва да се меси във вътрешната политика на даден отбор. Това е моето мнение и то е категорично.

-Как ще се развие битката за титлата и кой ще триумфира като шампион според Вас?

- Този, който побеждава повече. Също така и разполага с по-силен отбор.

- Амбициите на ЦСКА 1948 и на двата фронта ли са – и в първенството, и в турнира за Купата на България, където вече тимът достигна до полуфиналите?

-  Разбира се, че и на двата фронта. И Тошко Янчев, и ръководството на клуба са на мнение, че трябва да играе докрай и със всички сили както за първенството, така и за Купата. Не трябва да се подценява нито едната от двете надпревари.

-Като че ли шансовете в надпреварата за националната Купа са значително по-големи…

- Защо не?! Ние сме един добър отбор. Без да подценявам никой. Черно море също са качествен тим, с добър треньор в лицето на Илиан Илиев. Тошко Янчев също е качествен специалист. И наставниците на Локомотив София Станислав Генчев и Ивайло Петев на Лудогорец са на високо ниво. Битката ще е между треньорите, между стратегията. Има добри футболисти в отборите,  достигнали до полуфиналите в турнира.

Каквото си постелят на терена, това ще е . Аз желая победата, но не зависи от мен.

-Какъв е призивът Ви към българските фенове и най-вече към тези, които ще присъстват на Вечното дерби, защото често се случват неприятни инциденти?

- Инциденти стават и в Европа, но трябва да се спазват законите и правилата. Всеки си има глава на раменете и да премисли какво ще прави.

Последствията вече са за клубовете. Не е приятно това, което го виждаме. Дано да премине без никакви проблеми този мач. Желая го от сърце!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Илиан Илиев посочи тотален абсурд в българския футбол и разкри рецептата за отстраняването на ЦСКА

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички