Войн Войнов пред Sportlive.bg: За първи път от десетилетие Левски не повтори една и съща грешка


Войн Войнов пред Sportlive.bg: За първи път от десетилетие Левски не повтори една и съща грешка
Снимка: Levski.bg

12643 0

Легендата на Левски Войн Войнов коментира пред Sportlive.bg представянето на „сините“ от началото на сезона в родния шампионат. Възпитаниците на Станимир Стоилов загубиха с 0:1 срещу игралия цяло полувреме с 10 души отбор на ЦСКА 1948, а след това разбиха с 5:0 завърналия се в елита Спартак Варна.

За мен първия мач не беше добър най-вече като резултат, защото съперникът беше с 10 души през голяма част от двубоя. Тук липсваше и шанс, защото Левски се постараха доста. Ако бяхме вкарали гол, особено при ситуацията с първата греда, мачът щеше да протече по много по-различен начин“, обяви Войнов.

Но очаквах на Левски да бъде много по-трудно, защото срещу тях отборите вече няма да се надиграват в България. Изключение ще бъдат само един-два тима, които се знаят много добре. Останалите ще играят изключително дефанзивно. А всички отбори в света имат проблем, когато срещу тях се играе защитно. Поради тази причина е много важно и формулата и настройката на самите футболисти да е да се опита и нещо друго“, категоричен е легендарният офанзивен халф на „сините“.

Така че Левски във втория мач го подсказа, като тази среща беше до първия гол. Дотогава имаше интрига, а след това вече нямаше значение колко попадения ще бъдат реализирани в мрежата на съперника“, продължи той.

Войнов коментира и лятната селекция на „Герена“.

Селекцията за първи път от доста години Левски и това ръководство много правилно привлякоха футболисти на определи постове, за които е нужно да има достоен заместник. Това е правилно, защото не бива да се взимат на килограм по 7-8 играчи, за които в последните десетина години знаем на какво дередже бяха“, отсече той.

А ето как Войнов коментира пред Sportlive.bg шансовете на Левски срещу ПАОК.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички