Само в SportLive! Петър Курдов: Кристиан Димитров не е виновник за загубата от Берое, Левски не е само Уелтън


 Само в SportLive! Петър Курдов: Кристиан Димитров не е виновник за загубата от Берое, Левски не е само Уелтън
Снимка: Снимка: LAP.BG/ Колаж: SportLive.bg

12767 0

Левски загуби от Берое с 1:2 в последния кръг след нелепа грешка в защита. Новото изпитание пред избраниците на Николай Костов е Арда. Тимът от Кърджали препъна последователно Лудогорец и ЦСКА, завършвайки 0:0 срещу разградчани и „червените“.

Бившият нападател на Левски Петър Курдов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно представянето на „сините“. Той коментира случилото се в Стара Загора, като изрази очакванията си и за визитата на Арда. Трикратният шампион със „сините“ акцентира върху грешката на Кристиан Димитров, която се оказа фатална под Аязмото.

Ето какво сподели Курдов пред медията ни:

- Г-н Курдов, какъв е анализът Ви за загубата на Левски от Берое?

- Мисля, че сами се бихме, каквото мнение се разпространи и след мача в Стара Загора. През цялото време доминирахме и накрая се случи това, което не трябваше да се случва.

Доста хора сочат Кристиан Димитров за основен виновник, че загубихме мача. Аз обаче не съм съгласен с това твърдение, защото специалистът от Въгларово (б.р Станимир Стоилов) държа това момче една година на пейката. В момента той започва да се разгръща и да играе все по-свободно, вкара и гол.

Иска ми се да кажа, че нашите футболисти в наказателното поле трябва да си пазят персонално хората. По време на целия мач се забелязваше, че когато има статично положение пред вратата ни, се виждат пробойни и свободни футболисти, на които се позволява да поемат топката и да я обработват, след което да шутират. Това е абсурдно за голям отбор като Левски, а и не само за нашия тим.

Няма да давам детайлни оценки на Костов, но когато погледнем нещата, Левски в предстоящите мачове трябва да излиза с успех, за да е на челните позиции, за което говорихме преди няколко двубоя. В Стара Загора това не се случи. Този неуспех няма да е добре за класиране в челната тройка, да кажем.

- Прекалено зависим ли е Левски от Уелтън, който липсваше в Стара Загора?

- Не мога да кажа такова нещо, защото отборът на Левски е от 22-ма полеви футболисти. Щом са със „синята“ фланелка, значи всеки, който влезе на терена, трябва да покаже това, на което е способен.

Не искам да поучавам никой, но аз лично смятам, че имаме достатъчно млади футболисти, които могат да заместят достойно отсъстващ и е нужно да им се дава повече игрово време, за да не се получава това нещо. Какво значи, че Уелтън няма да играе? И какво като не играе!? Нали казваме, че ние сме Левски и трябва да побеждаваме. В този ред на мисли би трябвало тези, които влизат , да показват игра на високо ниво.

- Лошото обаче е, че без него си личи, че са зле в офанзивен план…

- На всеки може да се случи да се контузи или да е наказан. Част от играта е. Няма нищо страшно, че даден футболист не играе. Тези случаи не са един или два, за да ги изброявам. Неслучайно казвам, че отборът е от 22-ма човека. Всеки който влезе, е нужно да защити достойно факта, че са го призовали да играе.

- Предстои гостуване на Арда Кърджали, който препъна последователно Лудогорец и ЦСКА, правейки нулеви ремита. Ще успее ли Левски да пречупи тима на Александър Тунчев или ще станем свидетели на нова издънка на „сините?

- Ако играят по същия начин както с Берое, гарантирам, че ще загубят мача. Това означава, че нещо трябва да се промени в нашия отбор, за да печелим срещите си. Както казваше, Бог да го прости Шпайдела: „Когато се научите да си пазите за%%%ка за 0:0, тогава ще се научите и да играете футбол“. Винаги аз го повтарям това с моята 32-годишна практика. Кое е по-добро 0:0 или 1:0 за противниковия отбор?

Ако се разсъждаваше точно по този начин срещу Берое, мачът трябваше да завърши 1:1. Една нелепа грешка доведе до загубата. Аз съм сигурен, че Кристиан Димитров не е искал да се случи това нещо, но за съжаление стана.

Друг е въпросът, че някой в съблекалнята трябва да му каже, че никога топката не се подава успоредно на терена. Аз лично съм вкарвал много голове по този начин. Издебвам, грабвам топката и оттам директно влизам в наказателното поле. Това е нещо, което трябва да се знае.

Нека да подходят далновидно. Да си дават сметка оттук-насетне какво ще се случва, защото ако загубим мача в Кърджали, няма да сме в добра позиция за пролетния дял от първенството.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Емил Велев – Кокала отсече: Бразилците в Левски правят каквото си искат !

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ПЕТЪР КУРДОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички