Само в SportLive! Петър Курдов: Аякс ще сложи край на приказката за Лудогорец или Астана! Проблемът в ЦСКА става психически и няма да има кой да ги спаси


Само в SportLive! Петър Курдов: Аякс ще сложи край на приказката за Лудогорец или Астана! Проблемът в ЦСКА става психически и няма да има кой да ги спаси

8249 0

В играта на Левски се забелязва промяна след идването на новия треньор Николай Костов. Могат ли обаче „сините“ да се включат по-сериозно в битката за шампионската титла в България през този сезон?

Отговор на този въпрос SportLive.bg потърси от бившия нападател на Левски Петър Курдов. Трикратният шампион с отбора от „Герена“ в интервюто си пред медията ни коментира и представянето на Лудогорец в Европа, като и предстоящото дерби между родния хегемон и ЦСКА в Първа лига.

Ето какво заяви Курдов: 

- Г-н Курдов, забелязва ли се подем в представянето на Левски в родната Първа лига, въпреки че отборът загуби от Локомотив Пловдив в последния кръг?

- Все още не сме в доста напреднала фаза на шампионата. Мачът с Локомотив София беше показателен. С Ботев Пловдив също, а с Локомотив Пловдив беше на другата крайност. За момента сме на добра позиция и преобладават положителните неща, отколкото негативните. Иска ми се да продължават така.

- Смятате ли, че през този сезон  Левски ще успее да се намеси по-сериозно в битката за титлата у нас?

- Не ми се иска да коментирам. Нивата е още много дълга. Има време и тепърва предстоят сериозни сблъсъци, дербита и т.н.

Ако обаче ще се представят по начина от миналата година, нищо добро не ни чака, защото са същите футболисти.

- Треньорът обаче е друг.

- Да, друг е. Тези момчета, които при „Бащата на правилния футбол“, стояха на пейката, сега се представят добре. Марин вкара гол срещу македонците. Трябва да се дава повече шанс на играчите.

Аз например не съм много съгласен за вратарския пост. Ники Михайлов до онзи ден беше капитан на отбора, а сега е забит на пейката. Има мачове, в които трябва да му се дава възможност да пази. И той да поиграе 1-2 срещи и да ги повъртят. Футболисти, които не играят, не ги чака нищо добро. Поне така си мисля.

Сега новият треньор има по-различно виждате и пуска тези момчета, които не играеха при предишното ръководство. Показват и добри игри. Точно това е радващото, защото става въпрос и за млади футболисти.

-Родният хегемон Лудогорец продължава с колебливото си представяне в Европа, след като загуби с 1:2 при гостуването си на Астана в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Какво е мнението Ви за случилото се в Казахстан?

- Ако трябва да направя едно обобщение, ще започна първо от негативния резултат на ЦСКА срещу Сепси, от който останах изключително изненадан. Точно ЦСКА да загуби с 0:4 и при положение, че там има човек, който им дава абсолютно всичко. Нещо, някъде по веригата не е както трябва. Виждам, че се намесват и феновете.

Разградчани са толкова разградчани, колкото и аз съм разградчанин. Там се залага на чуждестранни футболисти. За съжаление обаче не показват това, за което са призвани в случая. Коментирайки с разни хора, сме на мнение, че българите се представят по-добре от чужденците. Комбинирано гледах и друг мач, но видях, че Лудогорец имаха своите шансове в Казахстан. Поведоха в резултата, а ако бяха отбелязали и втори гол, мачът щеше да отиде в друга посока.

В момента трудно може да се каже какво ще се случи в Разград на реванша. Няма да е никак лек мача, защото този противник е сериозен. В този турнир вече слаби отбори няма. Като българин желая българският отбор да продължи напред, но съм леко скептично настроен. Независимо, че тимът на Лудогорец имат потенциал за разлика от другите наши отбори. Разполагат с по-дълга резервна скамейка и достойни заместници, които са качествени играчи. Резервите им са не по-малко добри от тези, които започват като титуляри. Имат вариативност на състава.

Вече докъде ще стигне Ивайло Петев, как ще ги мотивира и т.н си е негова работа. Представиха се на приливи и отливи в Астана, а загубата си тежи. Не мога прогнозирам как ще завърши сблъсъка между двата отбора.

- Ако Лудогорец успее да отстрани казахстанците, следващият съперник ще е Аякс.

- Тежко и горко им! Визирам и Лудогорец, и Астана. Малкият ми син играеше за казахстанския клуб и знам горе-долу за какво става въпрос. Нямат финансови проблеми. Структурата там е направена по друг начин. Имам някаква информация как се управлява клуба.

Разполагат и с добри футболисти. За тях играят руснаци, украинци и какви ли не още чужденци. В никакъв случай те не са отбор за подценяване.

- Защо точно казвате тежко и горко им и на двата отбора?

- Според мен който и да продължи измежду Лудогорец и Астана, ще приключи приказката им срещу Аякс.

- Аякс си е Аякс, но нидерландският гранд и през това лято продава звездите си.

- За мен те са най-продуктивният отбор в Европа. Школата им е невероятна, а аз съм имал честта да видя някои работи с очите си. Много от нещата съм взаимствал и съм ги ползвал като треньор.

Аз лично по-уреден футболен клуб – от школата от първия отбор не познавам. Аякс произвежда всяка година футболисти за стотици милиони евро. Те са еталон за детско-юношески футбол, младежки и мъжки футбол. Знаем кои футболисти са излезли от Аякс и те продължават да бълват нови звезди.

Ако не друго, поне ще се насладим на един добър футбол. Пожелавам най-вече на Лудогорец да отстрани Астана и да се  изправи срещу Аякс. Ще бъде добре за всички футболни запалянковци в България.

-Пред тази кампания се забелязва спад в представянето на Лудогорец и в Европа, особено като гост, след като загуби и трите си визити досега. На какво се дължи според Вас?

- По принцип не обичам да коментирам колегите. Всеки си знае за себе си. Не съм вътре в кухнята, за да знам какво е в главата на Петев, или на който и да е от нашите европейски участници.

-В неделя предстои дербито между двата така наречени основни претендента за титлата – Лудогорец и ЦСКА. Могат ли „червените“ да спечелят в Разград този път?

- Гледайки какво става в ЦСКА, че Гриша Ганчев е напът да хвърли кърпата и да се махне. Феновете не знам какво искат от него. Познавайки Гриша Ганчев, едва ли ще отстъпи пред това, което искат определен кръг от привържениците, при положение, че той финансира сериозно клуба. Прави го от години.

Това нещо неминуемо ще рефлектира и върху играта. Този проблем вече е видим. Ако продължават така, нещата си отиват на психическа основа и там вече няма кой да ги спаси.

-Конкретно за мача на „Хювефарма Арена“ какво очаквате да се случи?

- Гледах ЦСКА със Славия. Видях, че нещата не вървят при тях. Какво точно е причината? Дали точно е кавгата, която имат феновете с Гриша Ганчев сина му.

Мисля, че няма футболен клуб в света, където собственикът да позволи да има вмешателство, дори и от публиката на ЦСКА. Това важи за абсолютно всички български отбори. Както за Левски, така и за ЦСКА.

- На „Герена“ също има разногласия между агитката и ръководството.

- Нещата отиват на друго ниво и ние изместваме точката на това, за което говорим. Иначе на въпроса за мача в Разград, аз спокойно бих го писал 1Х. ЦСКА може да в трудна ситуация, но си е ЦСКА  и има достойнство, добри футболисти и една от най-добрите организации в България.

Нищо не им липсва. Според мен това е моментна история, която не работи в момента за самия отбор. Смениха треньора, но не мисля, че този ще направи нещо значимо. Бакиите в ЦСКА са подобни и в другите клубове. Няма смисъл да давам примери. Футболът ни е в ужасно и окаяно състояние.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! „Синя“ легенда за сблъсъка с Апоел Беер Шева: Не съм голям оптимист!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички