Ексклузивно в SportLive! Петър Курдов: Левски ще разбие Шкупи като Локо Сф! При Стоилов имаше брожения в съблекалнята, а при Костов играчите изпъкнаха


Ексклузивно в SportLive! Петър Курдов: Левски ще разбие Шкупи като Локо Сф! При Стоилов имаше брожения в съблекалнята, а при Костов играчите изпъкнаха
Снимка: Снимки: Lap.bg/ Колаж: SportLive.bg

37077 0

Левски постигна една от най-изразителните си победи през последните години в последния си мач в Първа лига. Възпитаниците на Николай Костов сразиха с 6:0 Локомотив София на „Герена“. Така „сините“ са в серия от 3 поредни победи, включително и в първата среща срещу Шкупи от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, спечелена с 2:0 в Скопие.

Реваншът е в четвъртък. Бившият нападател на Левски Петър Курдов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg след добрата серия, в която навлезе любимият му клуб. Трикратният шампион със „сините“ говори за различни теми – разгрома над Локомотив София, предстоящия реванш с Шкупи, инцидентите в Скопие и възхода на отбора напоследък под ръководството на треньора Николай Костов.

Ето какво обяви Курдов пред медията ни: 

- Г-н Курдов, Левски разби с 6:0 Локомотив София. „Сините“ ли бяха толкова силни, или столичните „железничари“ се представиха трагично?

- В никакъв случай не трябва да говорим, че този мач  просто между другото е станал 6:0. Това е плод на една добра игра. Също така и на ранно получилите се голове и на уникално слабия отбор на Локомотив София. Не знам откъде са ги събирали тези футболисти.

Според мен станахме свидетели на хубави неща още през първото полувреме на двубоя до третия гол. След почивката бентът вече се беше отприщил, а те нямаха нещо, което може да ги спре. Получи се един отличен мач за нашия отбор и всички са доволни в случая, когато е налице подобен резултат на „Герена“.

- Ще се главозамаят ли футболистите след този разгромен успех?

- Не мисля, че ще получи такова нещо. Искам да отбележа, че футболисти, които Мъри Стоилов държеше на пейката – като Кристиан Димитров и вкаралия два гола Джавад Ел Джемили, сега виждаме, че момчетата се представят на ниво. Много се радвам на Кристиан, защото той притежава качества. Игра добре в Скопие и в неделя.

Аз лично съм доволен от играта на отбора.

- Кой Ви направи най-силно впечатление от играчите или вече ги споменахте по-горе?

- Двамата, за които говорих преди малко, защото играха добре. По принцип не обичам да давам персонални оценки. Всички момчета се представиха на ниво. Визирам и мача в Скопие, и този срещу Локомотив София.

Демонстрираха и задружност в повечето от случаите. Подаваха си и се движеха повече. Сякаш нашите футболисти изведнъж се отключиха и заиграха по-освободено. Видяхме, че нещата се получават.

- Напомпаха ли си самочувствието преди реванша с Шкупи и следващите битки в родното първенство?

- За предстоящия мач със сигурност, защото доста хора го чакат най-вече заради глупостите, които направиха македонците там.

-Как ще коментирате случилото се в Скопие и възможни ли са ексцесии и подобни инциденти и тук?

- Аз не съм много компетентен, но Левски спокойно можеха да откажат да играят на този стадион. Все пак става въпрос за международен форум и не знам защо съдията го позволи. Чудя се защо Левски не поставиха въпроса още в първия мач?!

- Качеството на терена ли визирате и инцидентите преди срещата?

- Да. На първо време особено за терена можеха да направят нещо, защото това не е нормално за 21 век – да играеш международна среща на картофена нива. Второ, отношението на македонците, което е абсурдно и е изключено да се случва в наши дни.

Мисля, че ако те дръзнат да дойдат в България, нещата ще ескалират тотално. Но и така трябва да бъде според мен. Защото прекалено много си позволяват.

В никакъв случай не трябва да имаме някакво примиренческо поведение – на терена или извън терена, особено за нашата публика.

Тези момчета не заслужаваха подобно отношение. Аз не знам защо още като нация, като държава продължаваме да ги търпим. Но това е друга тема и нека да не задълбавам.

- Възможно ли е изобщо да се стигне до сензация в реванша срещу Шкупи или Левски вече си подсигури класирането за следващия етап?

- На 100% Левски продължава напред. Мисля, че ще се получи разгром като в мача с Локомотив София.

- Разполага ли Левски с потенциал за пробив в групите на Лигата на конференциите?

- Не ми се иска да пророкувам, защото в крайна сметка е важно да се достави наслада на феновете, а и на нас покрай тях. Отборът направи 3 поредни добри мача, като включвам и този срещу Ботев Пловдив. Оттам се започна и се надявам да продължи дълго. Вървим в градивен план. Дано Костов да съумее да го прехвърли и на следващия двубой.

- Каква е ролята на треньора Николай Костов за възхода в представянето на Левски?

- Аз и миналата година казах за предишния треньор. Сега обаче виждате каква е разликата. Когато ги натискаше, хокаше и имаше брожения вътре в съблекалнята (б.р визира Станимир Стоилов). А ето какво се случва, когато дойде един спокоен човек като Костов. Забелязва се разкрепостеност в играта, а изпъкват и качествата на футболистите. Нещата просто си идват на мястото.

Така че това е ролята на сегашния треньор, за което аз се радвам изключително много.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Емил Велев – Кокала: Левски е по-класният отбор от македонските мушмороци

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички