Само в SportLive! Иван Чворович: Левски разполага с този отбор благодарение на Мъри Стоилов! Феновете щяха да напълнят и два стадиона за мача с Айнтрахт


Само в SportLive! Иван Чворович: Левски разполага с този отбор благодарение на Мъри Стоилов! Феновете щяха да напълнят и два стадиона за мача с Айнтрахт
Снимка: Официален сайт на Левски

4558 0

Левски ще опита да направи чудото и да отстрани Айнтрахт Франкфурт, който е последното препятствие към груповата фаза на Лига на конференциите. Първата среща от плейофа е в четвъртък от 20 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Бившият вратар на „сините“ Иван Чворович се съгласи да говори пред SportLive.bg за предстоящите битки с носителя на трофея от Лига Европа за 2022 год.

Ето какво сподели той пред медията ни: 

-Г-н Чворович, какви са очакванията Ви към мачовете на Левски срещу Айнтрахт Франкфурт в плейофа за груповата фаза на Лига на конференциите?

- Надявам се Левски да успее да се представи добре срещу Айнтрахт. Ще им бъде много трудно, но всички знаем каква публика има Левски и ще им помогне да постигнат хубав резултат в първата среща на стадион „Васил Левски“.

Трябва да направят всичко възможно да влязат в групите. Всеки знае какво ще означава това за Левски. Много ще ги вдигне евентуално класиране в груповата фаза на Лига Европа – и финансово, и всякак. Това е много необходимо на Левски в момента.

- Имат ли реални шансове според Вас „сините“ да го постигнат, защото са в ролята на аутсайдер?

- За мен лично Левски имат шансове да се справят с Айнтрахт. Разполагат с добри футболисти благодарение на Станимир Стоилов. Бившият треньор на Левски изглежда уцели с всички играчи, които доведе на „Герена“. Евала за това нещо – как ги уцели.

- Бразилците ли ще са основното оръжие на Левски срещу Айнтрахт или други играчи, сред които са и българи, които показаха сериозно израстване и изпъкнаха напоследък?

- И Уелтън играе добре, и Роналдо. Сглобен отбор и много добре подреден отбор са Левски. Демонстрират и качествен футбол. Силно се надявам Левски да направи нещо и да се справи с германците.

- Станимир Стоилов го няма на „Герена“, но сега ще берат плодовете от неговите входящи трансфери.

- Това е основната причина за мен. Мъри Стоилов направи този отбор с трансферите и ги научи да играят по този начин.

- Публиката ще се превърне ли в коз за „сините“ на стадион „Васил Левски“?

- Стадионът ще е пълен. За този мач дори и два стадиона да имаше, феновете щяха да ги напълнят. Едно съоръжение ще се окаже малко.

- Все пак като какви определяте шансовете на Левски да се класират в групите?

- Айнтрахт Франкфурт е с предимство и ще дам 60% на 40% в тяхна полза. Все пак се подвизават в Бундеслигата и са голям клуб също.

Левски обаче нищо не губи в този мач, а може само да спечели. Харесвам как изглежда отборът на Левски в момента. Сираков и Станимир Стоилов бяха хубав и силен тандем. За съжаление обаче там нещата не се развиха добре, но не знам поради каква причина.

Пожелавам успех и на двата български представителя в Европа. Ще бъде добре за футбола в България да се класират за групите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Трикратен шампион с „орлите“ каза има ли напрежение в Лудогорец преди мачовете с Аякс и отсече: Шансовете са 60/40 за нидерландците

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички