Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Левски не е само Уелтън, „Вечното дерби" ще завърши наравно


Само в SportLive! Георги Дерменджиев: Левски не е само Уелтън, „Вечното дерби" ще завърши наравно
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4342 0

Поредният епизод от „Вечното дерби“ между ЦСКА и Левски чука на вратата. Феновете на двата отбора, а цяла футболна България го очаква с нетърпение. Сблъсъкът между столичните грандове е на Националния стадион „Васил Левски“ от 14:45 часа.

Бившият треньор на Лудогорец, националния отбор на България и Левски – Георги Дерменджиев, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg преди дербито. Той изрази своите очаквания, анализира представянето на „червените“ и „сините“, като даде и своята прогноза за мача.

Ето какво сподели Дерменджиев пред медията ни:

- Г-н Дерменджиев, какви са очакванията Ви към предстоящото „Вечно дерби“ между ЦСКА и Левски?

- Очаквам едно дерби, което да донесе много голяма емоция по трибуните. Левски загуби от Лудогорец, докато ЦСКА направи един много стойностен мач в Пловдив и по много категоричен начин надигра Локомотив, който до момента води в българското първенство.

Ако ЦСКА успее да повтори тази игра, дербито ще бъде много оспорвано.

- В такива дербита няма фаворит, но все пак според Вас ще влезе ли някой от двата отбора в него в ролята на такъв?

- Не бих казал, защото до момента през сезона Левски беше много отговорен в мачовете, особено в международните. Показа доста силни игри отборно. ЦСКА пък демонстрира друго лице в двубоя с Локомотив Пловдив.

Трудно е да се определи дали има фаворит. Много е важно футболистите и на двата отбора да бъдат спокойни и да не се получат ексцесии, за да не се развали насоката на мача, както и тактическите постановки на тимовете.

Важен компонент от играта е един отбора да завърши мача, както го е започнал . Визирам тактическите постановки, ако треньорите не променят нещо в движение.

- Кои са силните страни на „червените“ и „сините“?

- Имат си своите силни страни. Левски играе много търпеливо през целия мач. Задържа поведението си до края на срещите. Това е много добре за тях, защото те имат 2 или 3 мача, в които вкарват голове в последните 5 минути и достигат до победата.

Един от компонентите, заради които загубиха от Лудогорец, е точно това, което казах преди малко. Те в много моменти нарушиха тактическата си постановка и дадоха плод на емоциите. Мисля, че това повлия много за крайния резултат.

ЦСКА показаха много голяма промяна в мача с Локомотив Пловдив. Те придобиха самочувствие. Повярваха, че могат да играят по такъв начин. Наистина очаквам дербито да бъде много оспорвано. Пресата, която я прилага ЦСКА по целия терен, поне аз за първи я наблюдавам. Тя беше изключително ефективна.

- Ако ЦСКА успее да неутрализира най-острия офанзивен футболист на Левски в лицето на Уелтън, ще намерят ли решение „сините“?

- Затова става въпрос в казаното от мен за тактическата постановка, ако не се наруши. ЦСКА биха предприели определени действия срещу Уелтън и би трябвало да се противопоставят успешно. Ако не успеят, значи не са си свършили работата.

Неутрализират ли го, ще означава, че са изпълнили конкретната задача към този играч. Уелтън обаче не е целия отбор. Има още 10 играчи или 9, ако изключим вратаря, които могат да вкарат гол при различните ситуации.

- Кой измежду ЦСКА и Левски в течение на първенството може да се превърне в основен претендент за детронирането на Лудогорец?

- Свидетели сме колко колебливо тръгна в началото ЦСКА и колко точки загубиха. Левски пък изигра много силно международните мачове, както и стила, налаган от Николай Костов. Вижда се, че той започва да работи.

Лично аз очаквам тези мачове, които са между конкурентите за първите места да покажат истинските възможности на отборите. Левски загубиха от Лудогорец и психологически е възможно да има някакво отражение, защото ще искат да се представят добре срещу ЦСКА и да не загубят точки в дербито.

Това трябва да бъде един мач, който трябва да покаже възходящата линия и на двата отбора – и на Левски, и на ЦСКА.

И двата отбора могат да бъдат абсолютно конкурентни на Лудогорец. Още сме в доста ранна фаза от първенството  и аз очаквам да има още подобрение в играта им. Времето ще покаже. Всичко е възможно да се случи.

- Каква е прогнозата Ви за дербито?

- Прогнозата ми е хикс.

- Какво е мнението Ви за реакцията на Левски срещу съдийството след сблъсъка с Лудогорец?

- Мачът вече е завършил. Каквото и да коментираме, факт е , че съдията няма наряд.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Дерменджиев посочи фрапантните разлики с поражението с 0:6 от Арсенал и отсече: Лудогорец остава конкурент за второто място

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички