Само в SportLive! Дерменджиев каза защо Крумовград „скалпира“ грандовете, защити родните треньори и отсече: Локомотив Пловдив може да детронира Лудогорец


Само в SportLive!  Дерменджиев каза защо Крумовград „скалпира“ грандовете, защити родните треньори и отсече: Локомотив Пловдив може да детронира Лудогорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5994 0

Шампионатът в родната Първа лига през този сезон е изключително интересен. Лидер в класирането е Локомотив Пловдив, който е с цели 12 точки повече от тоталния хегемон в България – Лудогорец, макар че разградчани са  изиграли 2 мача по-малко.

Бившият треньор на „орлите“ Георги Дерменджиев се съгласи да коментира пред SportLive.bg развитието на сезона, както и да сподели мнение възможно ли е пред тази кампания най-накрая България да има нов шампион.  68-годишният специалист, който спечели три титли като старши треньор на Лудогорец, се изказа и по други теми, касаещи първенството ни.

Ето какво сподели Дерменджиев пред медията ни:

- Г-н Дерменджиев, в родното първенство Лудогорец изненадващо върви доста  колебливо. Смятате ли, че постепенно пак ще стъпят на върха?

- Наистина се представят доста колебливо. В международните мачове беше по същия начин. Вижда се обаче, че разполагат с потенциал. В родния шампионат направиха 2 загуби и 1 равен на собствен терен срещу отбори, които според мен са по-непретенциозни.

До края има много мачове и мисля, че те ще коригират представянето си.

- Може ли да се каже, че ще бъде чудо, ако разградчани не станат отново шампиони, въпреки че към момента изостават с доста точки, но са с два мача по-малко?

- С оглед на това как започна първенството Локомотив Пловдив изобщо не може да бъде подценяван заради доброто си представяне. Черно море по същия начин. Те не показват красив футбол, но си печелят точки, което е най-важното. Трупат и самочувствие. Черно море биха Лудогорец.

Мисля, че първенството изобщо няма да бъде леко, защото и Левски и ЦСКА започват да влизат във форма. Очаквам един доста оспорван шампионат през този сезон между тези 5 или 6 отбора, които ще се оформят за битката за първото място.

- Все пак обаче изглежда сензационно Лудогорец да е с 12 точки по-малко от лидера Локомотив Пловдив.

- Нужно е да бъдем реалисти. Трябва да се види кога ще се изиграят тези две срещи по-малко и какво ще бъде точковото съотношение след тях.

Аз винаги съм казвал, че когато отборите изравнят мачовете, тогава трябва да се гледа активът им.

- Вие сте юноша на Локомотив Пловдив. Изненада ли Ви този отличен старт, който правят черно-белите?

- Не до такава степен. Гледах им мачовете в началото, като те се държаха много добре в тях. Спечелиха ги и мисля, че се напасват доста добре. Сега оттук-нататък е важно да се запази тази форма и да станат подобрения. Тактически играят доста грамотно и силно. Футболистите са абсолютно отговорни. Чувстват се един друг.

Много е важно да не се получават контузии на някои от водещите играчи.

-Докъде ще стигнат силите на Локомотив Пловдив според Вас и могат ли „черно-белите“ да се превърнат в отбора, който ще детронира Лудогорец?

- Всеки отбор може да го направи това нещо. Локомотив Пловдив също е възможно да го постигнат. Пак ще подчертая, че е важно да се запази целостта на отбора, както и този устрем, а и начинът, по който играят те.

- Все пак имате ли някакво усещане дали ще има нов шампион, макар че първенството е в твърде ранна фаза?

- Много е рано да се говори. Към момента е излишно да го коментираме в тази фаза на сезона. Още не е изминал първия полусезон, има мачове за Купата на България, втори полусезон. Също така трябва да се види как ще проведат зимните си подготовки отборите, как ще бъдат терените през зимата и т.н.

Има прекалено много мачове и много предпоставки, за да има промени.

- Кой друг отбор Ви прави най-сериозно впечатление от началото на сезона?

- Локомотив Пловдив  и Черно море са отборите. Изненада ме неубедителното започване на сезона от страна на ЦСКА. Очаквах, че ще се представят по-добре.

Мисля, че Левски показва добър стил. Но на отбора му е необходимо още, за да постига повече победи.

Според мен ЦСКА 1948 също показват много голямо колебание и се вижда голям спад при тях в сравнение с миналата година. Подчертавам, че за момента е така.

- Как ще анализирате представянето на дебютанта Крумовград, който вече скалповете на Лудогорец, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив, а в последната си среща извъртя равенство с Левски.

- Крумовград като новак изненада много отбори, като взе точки от първите тимове. Не бих казал, че това се дължи да подценяване от страна на съперниците им, а на поведението на самия тим на Крумовград, който играе много отборно. Всички си помагат на терена. Движат се добре и в двете фази на играта, борят се докрай и не ги е страх от никой. Излизат с освободена психика и печелят точки.

- Могат ли да се превърнат в сензацията през настоящата кампания?

- Чак сензация едва ли, но могат да постигнат едно престижно класиране като новак в елита. Виждаме, че има отбори, които са назад в класирането и много трудно успяват да вземат точки.

- Как ще коментирате факта, че родната Първа лига чупи рекорди с уволнение на треньорите на отборите от началото на сезона и се очертаваме като №1 в Европа по този показател?

- Това е факт. Аз мисля генерално, че не са виновни треньорите до такава степен, а е виновна и селекцията, и бюджетите, и т.н. Цифрата на сменените треньори и рекорда е българска работа.

Търсим вина някъде за недоброто представяне, а тя е другаде.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш ключов треньор на „орлите“: Лудогорец ще стигне далеч и е фаворит с Фенербахче! Спартак Търнава няма класата на разградчани

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички