Само в SportLive! Емил Спасов: Трагична история, чака ни нулев сезон! Какво ще се промени, ако се сменят Костов и ръководството на Левски?


Само в SportLive! Емил Спасов: Трагична история, чака ни нулев сезон! Какво ще се промени, ако се сменят Костов и ръководството на Левски?
Снимка: Levski.bg

7609 0

Левски се провали с гръм и трясък в турнира за Купата на България, отпадайки след поражение 1:2 от закъсалия финансово Хебър в Пазарджик. Отпадането от надпреварата на практика ще означава нов нулев сезон за „сините“.

Бившият нападател на Левски – Емил Спасов, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg след издънката срещу тима на Любослав Пенев. Той очаквано разкритикува правдиво трагичното и срамно представяне срещу „гробарите“. Спасов изрази мнението си и относно готвените протести от страна на феновете на „сините“ срещу мажоритарния собственик Наско Сираков и призивите за оставки и на треньора Николай Костов, и ръководството на клуба.

Ето какво сподели шесткратният шампион с Левски пред медията ни

- Г-Спасов, какво е мнението Ви за провала на Левски срещу Хебър Пазарджик?

- Какво да кажа? Трагична история. Толкова слаби…

- На какво се дължи това слабо представяне според Вас?

- Основната причина е, че в този мач специално, за разлика от останалите срещи, както срещу Локомотив София например, когато играеха добре, но се издъниха, сега не беше така. Тогава в „Надежда“ играха малко небрежно в края, получавайки гол от дузпа, но няма да коментирам дали е трябвало да бъде отсъдена. В крайна сметка обаче се загубиха 2 точки.

В предишните мачове също играха добре, не се представят слабо. Раздават се, но може би има някакво психологическо напрежение с оглед на това, че правят много пропуски. Де факто с две грешки отзад ни отбелязват голове.

Откакто Ники Костов дойде, отборът играе много активен, много нападателен футбол, който предвещава напрежение и пред нашата врата. При подобен стил неминуемо се правят грешки. Противникът винаги има едно-две положения в мача.

Лошото е, че ние създаваме положения, а не можем да ги реализираме. Играта на нападението ни е изключително слаба. Не визирам само този мач. Изключвам само Уелтън, който се оказва, че е най-класният ни футболист. Той го показа и в Пазарджик с един прекрасен гол. Независимо от това нямаше никаква помощ от останалите двама играчи в предни позиции. Изобщо не съм доволен от представянето на нападателите – Рикардиньо и Роналдо.

- Още в началото на разговора ни казахте, че отборът е бил трагичен. Само този мач ли може да се определи като такъв за тима?

- Срещу Хебър бяха просто много слаби. Изнесоха изключително слабо първо полувреме. Това може би е най-слабият им мач откакто начело е Николай Костов.

Не знам каква е причината, но отборът игра демотивирано, без амбиция. През първото полувреме все едно не бяха те, а изобщо и през цялата среща. Хебър си победи заслужено, макар че можеше и да не се случи това в последната минута на добавеното време, но стана грешката отзад.

- Сезонът може ли да се определи като нулев за Левски?

- Точно така е. Отново нулев сезон. Не мисля, че с тези нападатели отборът може да промени нещо.

- Появиха се призиви вече за оставки на всички в ръководството, начело с Наско Сираков, Даниел Боримиров и треньора Николай Костов. Как ще го коментирате?

- Това е смешно! С оглед на положението, в което е клубът – финансовата криза от години наред и невъзможност да се вземат по-добри футболисти, защото виждате, че има играчи, чиито договори с изтичат и получават предложения от други отбори, които им предлагат по-добри финансови условия. Предполагам, че искат да напуснат.

Това означава, че клубът не разполага с достатъчно средства, за да задържи добрите си футболисти. Когато се сменят треньорът и ръководството, аджеба какво ще направим?! Ще цъфнем и ще вържем, казваше един мой приятел и треньор навремето. Какво ще стане: „Пременил се Илия, погледнал се – пак в тия“.

- Появиха се информации и за готвени протести от страната феновете, което няма да е добре и за имиджа на клуба…

- Протести, които ще са горе-долу като тези срещу футболния съюз – организирани от няколко човека или група от хора, които искат непрекъснато да има някакви промени в държавата, БФС или в клуба.

Смятам, че с оглед на положението, в което се намира нашата държава, са напълно излишни и пълна простотия. Аз също искам да протестирам, защото от 10 - 12 дни вече няма кой да вдигне падналите дървета около нас. Само че никой не го е еня.

Избирахме цървули и бастуни, с извинение за кметове и никой не пипа нищо. Дупките са си дупки, няма никаква реакция. Такова чудо аз не знам. Близък приятел съм с бившия кмет на София Стефан Софиянски и той го казва същото: „Пълно неглеже“.

Ние се огледахме във футбола, огледахме се в Левски в момента и дай да правим промени.  Какво ще направим с тези промени? Ще изградим нови стадиони ли, което е работа на държавата? Ще направим игрища за подрастващите ли? Ще сторим ли същото, което правят в белите страни и тези около нас? Сърбите откриха 3 стадиона преди 20-на дни, а не са в Европейския съюз.

Сигурно ще обърнем нещата и всичко ще стане по мед и масло. Дълбоко се съмнявам. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда захапа Костов, жегна Уелтън и съсипа друга звезда на Левски: Ще е титуляр през крив макарон, ако съм треньор!

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ СПАСОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички