Само в SportLive! Емил Спасов: Костов си върши перфектно работата, нямаме голмайстор! Недоброжелателите говорят глупости


Само в SportLive! Емил Спасов: Костов си върши перфектно работата, нямаме голмайстор! Недоброжелателите говорят глупости
Снимка: Lap.bg

9022 0

Левски продължи негативната си тенденция от мачовете срещу ЦСКА 1948. „Сините“ загубиха с 0:1  в Бистрица и вече в пет поредни сблъсъка не познават вкуса на успеха срещу „червените“.

Бившият нападател на Левски Емил Спасов се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg, в което анализира представянето на любимия си и роден клуб. Шесткратният шампион със столичния гранд направи оценка и на работата на треньора Николай Костов.

Eто какво сподели легендарният голмайстор пред медията ни:

-Г-н Спасов, как ще анализирате загубата на Левски от ЦСКА 1948 и само на липсата на късмет ли се дължи поражението?

- Да Ви кажа честно, не успях да гледам целия мач, защото бях на тренировки по същото време. Съвпадна с треньорството ми. Гледах репортаж и слушах коментарите. Общо взето съм наясно. Проблемът е, че Левски трудно отбелязва голове.

Отборите, срещу които играем вече се ориентираха в тази обстановка и играят доста затворено срещу нас. Така те използват някои моменти, отбелязват ни някой гол и след това става много трудно за нас.

Това е най-големият ни и основен проблем – трудно вкарваме попадения.

- Това означава ли, че Левски не разполага с изпълнител, който да материализира усилията на отбора в офанзивен план или наличните не са на необходимото ниво?

- Може да се каже. Определено се чувства липсата на голаджия, на централен нападател. През всичките си добри години, включително и по мое време, Левски е разполагал с класни тарани. Просто играта му е такава. Това осезателно се забелязва и най-вече тежи на отбора.

Иначе, мисля, че Ники Костов работи много добре. Отборът играе много хубаво за нашите стандарти. Ако трябва да бъде честен, единственият проблем е головата суша. Самият Костов също го каза.

Не е само мое мнение. То е на всеки, който разбира от футбол. Всеки, който обича Левски, вижда какви са проблемите. Друг е въпросът по отношение на недоброжелателите, които говорят глупости.

- Кого визирате с недоброжелатели?

- Псевдофенове и хора, които не мислят доброто на клуба в момента. Не съм чел Фейсбук, форуми и т.н, за да видя кой какво говори специално за мача с ЦСКА 1948. В общи линии обаче за това става въпрос.

Потвърждавам и мнението си, че отборът играе много добре. Просто и липсата на конкретни футболисти затруднява работата на Костов  и постигането на повече успехи. Разбира се, липсва ни и известна доза късмет.

Надявам се, че ще се направи нещо в клуба и на полусезона ще бъде привлечен класен голмайстор.

- За качествен реализатор обаче ще са необходими солидни финансови средства. Според Вас ще разполага ли с тази възможност Левски, за да може да си го позволи ?

- С повече търсене може да се намери дори и свободен агент или нетолкова скъп футболист, както се откриха и някои други играчи.

Мисля, че има и български футболисти, които могат да свършат тази работа. Все пак това е компетенциите на ръководството на клуба. Разбира се, че е свързано със средства. Няма как да стане по друг начин. Виждате, че в големия футбол и големите отбори търсят добри централни нападатели, които да завършват атаките. Много трудно се намират такива футболисти и струват много пари.

- Похвалихте работата на Николай Костов. Все пак виждате ли някъде негови грешки и бихте ли му дал някои препоръки?

- Не смятам, че мога да давам съвети на този етап. Мисля, че той върши работата си според това, с което разполага. С оглед на това си върши работата перфектно. От тази гледна точка не мога да му правя забележки.

Разполага с много къса скамейка. Всяка една липса на състезател си оказва влияние на цялата игра на отбора. Основният фактор обаче си остава създаването на голови положения и тяхното реализиране.

- Очертава ли се ЦСКА 1948 като един от неудобните съперници за Левски, защото вече в пети пореден мач „сините“ не познават вкуса на успеха срещу тях?

- Има такова нещо, но пак ще Ви кажа, че Левски среща затруднения срещу всеки един отбор. Виждате, че побеждаваме много рядко с 2 или 3 гола разлика. Дори в момента не си спомням кой беше последният мач, спечелен по този начин.

Така че не можем да твърдим, че това е основната причина ЦСКА 1948 да е препъникамък. Разбира се, самата символика на цифрите 1948 и буквите „ЦСКА“ малко стресират. Нашата публика пък се дразни, както и хората, които обичаме Левски. Но това са сантименти от миналото.

ЦСКА в момента разполага с два такива тима, използващи това име. Да се надяваме, че в бъдеще ще се оправят.

Пак обаче ще подчертая, че най-големият проблем е реализирането на голове, а отборите и техните треньори вече се настроиха и знаят, че Левски трудно бележи попадения. Поради тази причина обикновено намират противодействие, което не е и много трудно – разполагат повече защитници и с добра организация в защита. Много е лесно да се играе само на контраатака.

- Уелтън липсва в последните няколко срещи. Личи ли си прекалено много, че Левски е прекалено зависим от него?

- За съжаление това е факт. Междудругото Уелтън дълго време не е бил контузен. Той е един здрав футболист, много здраво момче. Претърпя доста интервенции и нарушения срещу него. Явно, че този път нещата отидоха в по-сложен вариант . Не е тайна, че Уелтън е един от най-добрите  футболисти на този пост в България, да не кажа най-добрия.

Когато липсва един от основните футболисти, оказва важно влияние върху всеки един отбор. Представете си, че Реал Мадрид в момента е без Джуд Белингам или пък Манчестър Сити е без Ерлинг Холанд. И на тях ще им е трудно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Петър Курдов отсече: Уелтън не е някакъв страшен футболист! Левски не става много по-различен с него

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ СПАСОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички