Само в SportLive! Курдов жегна Костов и съсипа ламтящия за пари Краев: Ще гледа титулярния състав през крив макарон, ако аз съм треньор!


Само в SportLive! Курдов жегна Костов и съсипа ламтящия за пари Краев: Ще гледа титулярния състав през крив макарон, ако аз съм треньор!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

15391 0

Левски ще се изправи пред нелеко изпитание в турнира за Купата на България. Възпитаниците на треньора Николай Костов ще гостуват на Хебър в 1/8-финалната фаза. Двубоят стартира от 14:30 часа на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Бившият нападател на Левски – Петър Курдов, се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg, свързано с предстоящата турнирна битка. Трикратният шампион със „сините“ предупреди любимия си отбор, като не спести и критиките си по адрес на треньора Костов и две от звездите на тима – Андриан Краев и Уелтън.

Ето какво сподели Курдов пред медията ни:

- Г-н Курдов, Левски се върна на победния път в Първа лига след успеха с 3:0 над Локомотив Пловдив, но сега предстои ново изпитание в турнира за Купата на България. Какви са очакванията Ви за турнирната битка с Хебър Пазарджик?

- Направихме една победа след 5 мача в първенството и сега вече шапка на тояга.

- Така ли ще бъде?

- Какво да Ви кажа? Всички отбори са толкова трагични, че не може да хванеш нещо за зелено, както се казва. Единствено старата песен на нов глас – виждаме какво правят Лудогорец, имат футболисти, могат да връзват играта и т.н. Докато другите тимове…. Нашите не могат да озаптят двама футболисти, които ламтят за пари.

- Петрис и Краев ли визирате?

- Този Краев ако аз съм треньор, ще гледа титулярния състав през крив макарон. Казвам Ви го едно към едно. Аз не харесвам такива тромави и бавни футболисти. Ако му сметна беговата работа и го сравня и с Якуб Пьотровски от Лудогорец, ще е съотношение 10 към 90 в полза на поляка. Онова момче обхваща огромен периметър, а ние нямаме такива футболисти. Няма какво да се заблуждаваме.

Ако почна да им правя анализ, пак ще почнат да ми звънят отвсякъде, че ги стресирам, че еди- какво си и еди-що си.

- Нека все пак да се върнем конкретно към темата за предстоящия сблъсък за Купата на България в Пазарджик. Ще продължи ли Левски успешния си поход в надпреварата и в битката за този трофей ли трябва да бъдат хвърлени повече сили?

- То трябва не знам какъв човек да си, за да не мислиш нещо друго освен победа. Макар че няма да им е изобщо лесно, защото мачът е в Пазарджик. Този град не е левскарски град. Там ще се изсипе куцо, кьораво и сакато от цялата околия да гледат сеир на стадиона.

А пък аз не мисля, че нашият отбор е такъв голям боец. Видя се как залитна срещу Дунав в Русе, но благодарение на съдията мачът се обърна в наша полза, но пак да не насоцвам работата.

Ако обаче играят по същия начин както в Русе, мисля, че няма да имаме добър резултат в наша полза.

- Ще успеят ли според Вас „сините“ да озаптят юношата на клуба Георги Николов, който ще води атаката на Хебър и дели първото място при голмайсторите в шампионата?

- Тя крушката си опашка. Това момче е поредният футболист, който бяга от родния си клуб, защото не му се дава шанс за изява. Как отиват на друго място и почват да се разгръщат, да играят и да вкарват голове?

Ние пък прибираме някакви футболисти, които са втора ръка и не са за Левски, както и Тодор Батков каза, че Левски е много голям за треньора Николай Костов. Това е нещо, което трябва да се знае и да се превъзмогне. Като имаш такива големи топки, ще ги покажеш и демонстрираш.

Ръководството все пак трябва да го знае, макар че не искам да ги зачесвам, защото дертовете са ми много в момента и не ми е много до тях, но Любо Пенев е един много опитен човек, който няма да им се даде без бой.

Така че този мач ще бъде доста важен и за двата отбора. В Пазарджик има доста субективни фактори – ново ръководство, нямат пари и т.н.

- Точно това щях да Ви питам. Тези проблеми в пазарджишкия клуб ще помогнат ли до известна степен на Левски?

-  Те и Левски не са цъфнали и вързали. Не са на някакъв по-голям финансов статут. Може би ще окаже, но аз като футболен човек мога да кажа, че ние винаги сме били дразнител, за който и да е провинциален отбор.

Там сега ще се обединят, ще се целуват в устата, ще правят, ще струват, сметки, футболисти ще получават разстройство преди мача, ще има пренапрежение както в ръководството, така и в пазарджишкия тим. Ще бъде един наистина оспорван турнирен мач, защото трябва да го кажа и на нефутболните хора – такъв двубой се играе по по-различен начин от шампионатния.

Крайният победител ще се определи в един мач и трябва да си дават сметка какво може да се случи.Тук целта оправдава средствата. Нужно е да се води бавно и търпеливо мача.

Не ми се ще да правя разбор на Костов, но нашият отбор играе трудно с трима в защита. Не знам тази схема кой я измисли, но аз лично не съм нейн радетел. Пет човека в средата и тинтири- минтири. Накрая виждаме пробойни отвсякъде.

- Споменахте думите на Тодор Батков, че Левски е прекалено голям клуб за Николай Костов.  Какво е Вашето мнение?

- Аз цитирам точните думи на Батков: „Левски е много голям за Костов“. Той самият го вижда. Ако не го вижда, …  На това момче трябва да му се признае едно нещо, че той се съгласи да поеме отбора в труден момент, без да прави никаква селекция и работи с каквото му предоставят. Така той кара с това.

Донякъде ако това е оправдание, значи трябва да бъде така. Няма какво друго да се каже.

За кой ли път обаче ще се повторя, че към края на мача ние пукаме гумите. От наши приятели, които ходят всеки ден на стадиона, чувам, че с тренировки от чики-рики нещо не се връзва. Нашият отбор е свикнал винаги да е на пангара, казано на жаргон – да се гонят футболисти, да имат една добра кондиция и ако не с качества, то с тичане, раздаване и борба, да може да доминираме и да побеждаваме поне на „Герена“.

- Разстройството, за което говорихте, ще хване само футболистите на Хебър ли преди сблъсъка?

- По принцип всички футболисти получават така предстартова треска. Тя се отразява на някои в разстройство, на някои в пренапрежение, някои излизат извън релси. Аз визирах играчите на Хебър, но важи и за нашите.

Това е нормално да го има. Който го няма, значи не е в час и не е готов за самия мач.

- Уелтън се завърна в игра и Левски отново победи.  Доколко това е основната причина за успеха над Локо Пд?

- Не бих казал, че след като той се върна ние сме цъфнали и вързали. Първо, струва ми се, че е доста натежал. Това вратарче с шпагата, който направи и гола е една щастлива случайност според мен. Ако трябва да дам някаква оценка, не бих му дал повече от 3,5-4 за целия мач.

Забелязва се, че отсъствието си оказва влияние. Той си има мястото в отбора, но той не е някакъв кой знае какъв футболист, какъвто сме имали в близкото минало – два влезе и да обърне мача, да вкара един-два гола и да е водеща фигура и т.н. Аз мисля, че сме много далеч от тази работа.

А за тези 3 млн. евро, които са му закачили на гърба, смятам, че всичко е много пресилено и не ми се ще да го коментирам.

- Точно на кое място в класирането очаквате да зимува Левски?

- Все е тая дали ще сме на 4-то или на 6-то място. Старата песен се повтаря на нов глас. За кой ли път вече познавам. Първо си дадох мнението за Локомотив Пловдив – те също спукаха гуми. Не е този Локомотив Пловдив, който направи поредица от 6-7 победи. Сега се вижда, че вече и там се точат на суджуци и на червено вино. Лека-полека всеки гледа да запразнява.

Аз още един път искам да акцентирам и да бъда правилно разбран. Ако нашите хора в съблекалнята на „Герена“ не са разбрали, че това е турнирен мач, който трябва да се изиграе по-коренно различен начин, особено на чужд терен, значи не са за там.

Ние сме имали такива турнирни двубои, като мога да ги наредя много. И сме падали и от Чепинец Велинград , а една година Хемус Троян едва ги бихме, след като в 92-ата минута изравнихме, а след това ги бихме, като си беше чудо. Аз за първи път чух,че има такъв отбор – Хемус Троян.

Зам.-министърът Ангел Карлов влезе на полувремето и ни каза, че ако не вземем мача, ще ни разпилее там дето и пилци не пеят. Такива работи се случваха навремето.

- Каква все пак е прогнозата Ви за мача  в Пазарджик и смятате ли, че Левски може да спечели поне този турнир, защото за шампионската титла шансовете към момента изглеждат илюзорни?

- В редовното време бих дал резултат Х2. След редовното време вече не искам да пророкувам, защото не ми се получават някой път прогнозите. Няма смисъл да насоцвам допълнително и нашата синя общност.

Пак обаче ще подчертая, че мачът няма да е никак лек. Пазарджик си е „чорбарски град“. Стадионът ще се пръска по шевовете, ще дават мило и драго, ще вървят залози и каквото се сетите, ще има всичко. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала с намек за бъдещето на Костов, съвет към Локо Пд, притеснение от ЦСКА и избухване: Абсолютно смехотворно!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички