Само в SportLive! Емил Спасов съсипа „желана“ звезда на Левски: Безобразен е! Да си ходи!


Само в SportLive! Емил Спасов съсипа „желана“ звезда на Левски: Безобразен е! Да си ходи!
Снимка: Lap.bg

10125 0

Бившият нападател на Левски  Емил Спасов не спести критиките си за представянето на възпитаниците на Николай Костов при провала в турнира за Купата на България. Столичният гранд отпадна от надпреварата след поражение с 1:2 срещу Хебър в Пазарджик на осминафиналите.

Шесткратният шампион със „сините“ прогнозира пред SportLive.bg, че е почти невъзможно Левски да завоюва поне квота за участие в евротурнирите. Той буквално попиля от критики бразилския таран на отбора Рикардиньо.

Ето какво обяви легендарният нападател пред медията ни:

- Г-н Спасов, не сте в кухнята на Левски, но според Вас какво трябва да се промени, т.е какъв съвет бихте им дал?

- Не съм вътре в клуба. Като наблюдател не мога да кажа неща, с които не съм запознат. Футболната игра е много сложна. Тя не става и с много пари на много места, защото в Левски имаше доста по едно време, но пак нищо не постигнаха.

Когато обаче нямаш достатъчно средства и си задлъжнял към държавата, институции и фирми в огромен мащаб, много е трудно да кажеш: „Виновен си за това“. Нямам думи, не мога да определя. Въпросът е, че отборът не върви добре, макар че беше тръгнал в правилна и добра посока – играеше, хората се кефеха, побеждавахме допреди месец-два. В момента не вървят, но пак ще кажа, че е поради една единствена причина, която е спортно-техническа – слаби нападатели. Това е истината.

Върнете се назад и ще видите, че Левски създава по 3-4 чисти положения за гол, но не може да реализира нищо. Ако успее да вкара, е дело на защитника Кристиан Димитров или на Андриан Краев от далечна дистанция.

Ако не е  Уелтън, който не е играл от месец, нали видяхте, че не можехме да завършваме атаките. Играем добре, но както се казва като една дойна хубава крава. Доим по 30 литра мляко, но когато трябва да отидем да го предадем или изпием, те го ритат с крак, събарят го и край. Докарваме нещата до голови ситуации, но не можем да пратим топката в мрежата.

Аз гледам и ЦСКА, които са първи в момента. Те последните 5 мача бият, печелейки трудни двубои, включително и срещу Славия за Купата, но с по 1 гол. Изпускат и срещу тях, вкарат им някой гол, а те вкарват втори. Те с 2-3 положения реализират поне 2 попадения. Ние създаваме по 3-4, но не можем да отбележим  по един.

Не че са кой знае колко по-добри от нас. Те обаче имат по-добри нападатели и вкарват голове.

- Левски очевидно няма да успее да завоюва нито един от двата трофея, но ще си спечели ли поне билет за Европа според Вас?

- За мен това е много трудно. Не съм оптимист.

- Дори и за участие в евротурнирите догодина?

- Изоставаме от първия с 10 точки, както и от третия с малко по-малко точки. Макар че във футбола всичко става. На този етап обаче мисля, че е невъзможно с оглед на представянето на отбора.

Освен това те са и в трудна ситуация от психологическо отношение, след като са спечелили само един мач за първенството в последните си шест, натрупаха и доста загуби.

За Купата също отпаднаха. Играха на един приличен и хубав терен в Пазарджик, а те на направиха нищо, заобикаляха ги. Нямаше борба, нямаше нищо. Първото полувреме нямахме удар във вратата. Срамота!

Много съм разочарован от Рикардиньо и от Роналдо. Ако за Роналдо има някакво оправдание, че беше контузен дълго време, за Рикандиньо аз нямам такова. В поредица от мачове той е безобразен. Чудя се на някои писания, че го искали в Бразилия. Да си ходи! Къде ще играе? Той в това смешно първенство не може да играе, а щял да играе в Бразилия или другаде.

Рикардиньо не се срещна с топката през първото полувреме. Той просто всичко пропиля. А за второто направо не искам и да говоря.

Ако напролет стане чудо и вземат някой по-класен нападател, който може да вкарва голове и променим начина си на игра, нищо чудно и да се преборим за квота за Европа. Само че не виждам как ще стане с тези момчета.

Всички отбори се ориентираха. Просто хващат Уелтън и ние сме дотук. Пазят го по двама-трима души, което означава, че има други свободни, а тях все едно ги няма на терена.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! „Синя“ легенда за готвените протести срещу Сираков: Смешно! Пълна простотия! Какво ще се промени?

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ СПАСОВ ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички